середа, 06 січня 2010 07:24

Біблію 1903 року продали на вагу

37-річна Ірина Цимбалюк із Рівного зайшла по одяг до магазину "Планета секонд-хенд" на вул. Соборній в обласному центрі.

— В одному з ящиків серед іграшок і дитячої літератури побачила невелику стару книжку. Коли взяла її, дуже здивувалася. Це було Святе Письмо англійською мовою. Книга 1903 року видання, а виглядала, як новенька. Не вагаючись, вирішила купити, бо такий заклад — не місце для Біблії.

У магазині всі речі продають на вагу. У п"ятницю найвищі ціни — 74 грн/кг. За Біблію жінка заплатила майже 21 грн. Покупку показала знайомому рівненському науковцю Володимирові Борщевичу, 36 років. Той досліджує історію церкви, колекціонує старожитності.

— Без сумніву, видання рідкісне. Книга добре збереглася. Але її цінність не тільки в році видання та стані, а в оригінальній вклеєній присвяті. Вірогідно, її першим власником був місіонер на прізвище Гарріс. У додатках вміщено кольорові географічні карти. За неї букіністи дадуть не менше 100 доларів. Якщо з"ясується, що Біблія належала представнику відомої родини, то вартість може зрости в десятки разів, — припускає колекціонер.

Ірина Цимбалюк Біблії не продаватиме. Каже, подарує її доньці 15-річній Олені на повноліття.

Зараз ви читаєте новину «Біблію 1903 року продали на вагу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути