пʼятниця, 09 вересня 2011 05:30

Безхатьки припинили збирати пляшки

Автор: Малюнок: Володимир Казаневський
 

Кажуть, що киянка Владислава Котляр, 34 роки, залишила порожні пляшки з-під пива біля сміттєвого бака неподалік свого будинку на вул. Березняківській:

— Увечері поверталася додому, а вони так і стоять у рядочок. У нас на Березняках багато бомжів, я їх постійно бачу. А пляшки не взяли.

Вона місяць спостерігає — порожня тара не цікавить безпритульних. По декілька днів пляшки не чіпають на лавках, у парках, біля смітників.

— Два роки тому неможливо було десь пиво попити, одразу з'являлася людина, яка карауліла бутилочку. Зараз такого нема. Пішла у прийом склопосуду та макулатури і запитала, чи справді пляшки бомжів не цікавлять. Там підтвердили. Пояснили, що горілка подорожчала. Аби її купити, потрібно 150 пляшок здати. А макулатуру та коробки легше збирати. І більше платять, — говорить киянка.

— Це не зовсім так. Ми перевіряли, обсяги пляшок не впали. Просто літо підходить до кінця, і люди менше п'ють рідини, — каже 34-річний Дмитро Мантюк, керівник напрямку збору вторсировини компанії "Еко сіті". Фірма має пункти прийому в усіх районах міста. — А папір безхатькам збирати легше, бо він може накопичуватися в одному місці, пляшки — по одній-дві, або з урн вибирають. Великі площі потрібно обходити, специфіка інша. Хоча, наприклад, пластикові пляшки збирати вигідніше. Але не всі про це знають. Кілограм коштує 1,5 гривні, а макулатури — 50 копійок.

Зараз ви читаєте новину «Безхатьки припинили збирати пляшки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути