Ексклюзиви
пʼятниця, 16 березня 2018 06:20

Бессарабський ринок закриють на кілька місяців

Один із найдорожчих столичних ринків — Бессарабський — відреставрують. До грудня мають відновити втрачені деталі на фасаді будівлі, замінити дах, освіжити торговельні зали, встановити кіоски.

— Овочеві ряди напівпорожні. Їх буде менше. Натомість розширимо зону для закладів харчування. Протягом цього року замінимо покриття прилавків, уже закінчили це в м'ясному відділі. Усі полиці будуть в єдиному стилі. Зробимо нормальне відведення води, поставимо нові холодильники, — роз­повідає директор ринку Микола Ковальчук.

Фасад будівлі не змінюватимуть.

— Бессарабка — пам'ятка національного значення. Тут нічого не можна чіпати. Під час проектних робіт ми знайшли в будівлі спеціальні лінзи. Коли на них потрапляє сонячне проміння, весь зал заливає світлом.

На фасаді хочемо встановити меморіальну дошку меценату Лазареві Бродському. За його гроші у 1910–1912 роках побудували ринок. Поки що не можемо вийти на його родичів і чекаємо погоджень від Мінкульту, — додає Микола Ковальчук.

— Під час ремонту даху ринок повністю закриватимуть на місяць-два. Торговці хвилюються, аби не на довше. У декого тут по три-п'ять точок. Архітектори кажуть, що є можливість зробити підземну стоянку для авто: одно- або двоповерховий паркінг, по 300 машин на кожному поверсі. Можливо, зробимо ліфт, що опускає автомобілі.

Зараз ви читаєте новину «Бессарабський ринок закриють на кілька місяців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути