вівторок, 14 лютого 2017 07:00

Бессарабка горіла дві години

12 лютого в центрі Києва горів Бессарабський ринок. Зайнявся трансформатор у підвалі ресторану "Євразія", біля центрального входу.

— Пожежники з годину чекали, доки працівники Київ­енерго знеструмлять будівлю, — каже 32-річний Олександр ­Макушенко з міської Держслужби з надзвичайних ситуацій. — Та вогонь не поширився на інші приміщення. Пожежу ліквідували за 2 години. Ніхто не постраждав.

За три роки центральний ринок горить утретє. У грудні 2014-го в підвалі від недопалка загорілася тирса. Нею засипають фрукти, щоб не подавилися в ящиках. За два місяці вигоріли майже 200 "квадратів" на всіх трьох поверхах. Від перегріву витяжки в харчевні "Тантуни" спалахнули штори офісу.

Бессарабський ринок збудували 1912 року. Він — найдорожчий у місті. Працює цілодобово. Там є рибний, м'ясний, овочевий, фруктовий і квітковий відділи. Продають делікатеси. Наприклад, чорну ікру — по 1,5 тис. грн за 100 г. На ринку скуповуються політики й іноземці. За півроку Бессарабка має до 7 млн грн чистого доходу.

"Радіоринок потрібен місту. Там є рідкісні деталі"

Вранці 11 лютого на радіоринку поблизу станції приміської електрички "Караваєві дачі" загорілася ятка. Вогонь перекинувся на сусідні два кіоски. Там сталося коротке замикання від великої кількості обігрівачів, говорять у столичній держслужбі з надзвичайних ситуацій. В однієї людини — легкий ступінь отруєння димом.

Радіоринок могли підпалити, пишуть у соцмережах.

"Хочуть черговий торговельно-розважальний центр", — припускає Дмитро Васильков.

"Те, що на радіоринку збувають крадене — проблема поліцейських, — додає Євген Молчанов. — Він потрібен місту. Там є рідкісні деталі. Нещодавно полагодив дитячу електронну іграшку, яка коштувала 2 тисячі гривень. Висновок сервісного центру — ремонту не підлягає. А продавець на Кардачах підказав мікросхему за 30 гривень".

Зараз ви читаєте новину «Бессарабка горіла дві години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути