середа, 30 вересня 2009 08:05

Банк зупинив завод презервативів

— Вчасно мала 1300 гривень зарплати, премії були. Чоловік без роботи, виховуємо двох діток. Що робити? — жаліється оператор-контролер Ольга Боднарчук, 41 рік.

Працівники фабрики латексних виробів "Перфект" у містечку Новояворівськ на Львівщині зібралися на підприємстві. Два тижні тому працівник "ВАБ банк" вимкнув електрику на заводі, опломбував підстанції. Підприємство два роки не повертає кредитів, стверджують у фінустанові.

2004-го "Перфект" узяв кредит $1 млн 600 тис. Повернув $660 тис., тепер із відсотками винен $1 млн 400 тис. Господарський суд області ухвалив віддати майно банку на збереження.

— Я не кажу, що ми не винні гроші чи не віддамо їх! Віддамо! А рейдерам захопити себе — не дамо! — розмахує руками Єжи Конік, співвласник фабрики. Польський бізнесмен говорить до працівників українською, з акцентом. — Розумію, чому банк так чинить. Або має купця на фабрику, або конкуренти змушують нас через банк підняти ціну на вироби. Суд не давав права виключати світло, зупиняти завод. У Службі безпеки та прокуратурі мені радять зрізати замки з трансформаторів болгаркою. Але ж це — дикість!

Коніка слухають працівник банку Дмитро Жаданов, 40 років, та охорона. Вона пильнує, аби люди не зірвали пломб із підстанцій.

— Світло вимкнули, бо могли зламати обладнання і банк залишиться ні з чим, — пояснює Жаданов людям. — Із 2007 року ми не бачили жодного бажання гасити кредит.

"Перфект" єдиний в Україні випускає чоловічі презервативи, за рік — 20 млн штук, охоплює п"яту частину ринку в Україні. Продає товар у Грузію, Росію, Білорусь, Польщу, Угорщину. На заводі працюють 100 людей. Упаковка презервативів "Перфект" найдешевша, коштує 8 грн.

Зараз ви читаєте новину «Банк зупинив завод презервативів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути