Ексклюзиви
четвер, 29 вересня 2022 00:20

Бабине літо буде в жовтні

Жовтень в Україні розпочнеться з бабиного літа. Потепління триватиме два тижні.

— У першій половині місяця очікуємо теплу погоду, — каже кліматолог 53-річна Світлана Бойченко. — Бабине літо затягнеться на кілька тижнів. Удень температура повітря підніметься до 18 градусів вище нуля. Друга половина місяця принесе похолодання, дощі й вітряну погоду. До кінця жовтня стовпчики термометрів опустяться до 7–10 градусів тепла. У західних і північних областях буде ще прохолодніше.

У перші 10 днів жовтня можливі невеликі дощі.

— Може один-два дні. Потім знову потеплішає, — говорить народний синоптик Володимир Деркач. — Холодне повітря почне заходити в Україну після Покрови, 14 жовтня. У цей період чекаємо зливи, термометри вночі показуватимуть близько 0 градусів. Після 20 жовтня буде холодно, але очікується ще два-три теп­лих дні. У цей період можливі незначні заморозки. Опадів буде мало.

Через опади у вересні сформувалися хороші умови для дозрівання культур.

— Рясні дощі дали достатньо вологи для оптимального посіву зернових, їх росту. Особливо для озимого ріпаку, — каже агроном Олександр Мигловець, 34 роки. — Однак на полях досі тривають жнива. Для цього дощі не дуже доречні. Ще не всюди зібрали врожай соняшнику, сої, кукурудзи та цукрових буряків.

Зараз ви читаєте новину «Бабине літо буде в жовтні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути