пʼятниця, 08 лютого 2013 05:15

Азаров наказав знести секс-шоп

— Вчера Азаров тут был. А сегодня магазин уже не работает, закрыли. Может, и нас снесут, — каже у середу, 6 лютого, чорнявий чоловік років 40 з кіоску на Печерській площі в Києві. Просить не писати, з якого саме.

У вівторок прем'єр-міністр Микола Азаров, 65 років, приїхав у супермаркет "Велика кишеня" перевірити ціни на продукти. Секс-шоп "Шпілі-вілі" навпроти маркету зачинили. Ховають від Азарова: зранку опустили жалюзі, видно тільки вивіску "Все для любви". А ближче до 14.00, коли має приїхати прем'єр, вхід до секс-шопу загороджують мікроавтобусом.

— Близько другої ночі до цього кіоску під'їхала вантажівка. Двоє чоловіків склали у машину коробки з товаром. І зняли вивіску, — додає продавець кіоску. — Вони відчинилися три тижні тому.

Вулиця розчищена від снігу та сміття. За 2 год. до приїзду прем'єра біля супермаркету чергують із півсотні міліціонерів. Частина — у цивільному, але в деяких із кишень стирчать рації. Іноді вмикаються і тріщать чоловічими голосами.

— А вы думаете почему в магазине столько пенсионеров? Цены в два раза ниже, чем обычно. Капуста стоила около 5 гривен, сейчас по 2,50, — сходами від маркету йде 69-річна Ольга Олексіївна.

Магазин розташований у приміщенні колишнього Печерського гастроному. Має круглу форму. Місцеві називають його "Барабан". Навколо кіоски з їжею, косметикою, дисками, одягом, побутовою хімією, квітами, цигарками та ювелірними прикрасами.

— А что случилось? Столько людей в черном, — питає 74-річна Катерина Солоцька. Говорить російською. — А чого Азаров приїхав? Місце хоче забрати, чи що? Подивитися? Ну, хто так приїжджає. Треба зненацька. А не коли все прибрали й помили. Тут ніколи так чисто не було з моменту відкриття магазину. Повірте, я живу тут від народження.

Микола Азаров ходить супермаркетом хвилин 20. Роздивляється ціни, розпитує в адміністрації, звідки везуть овочі та яка ціна на хліб. Доки розглядає полиці з молочними продуктами, до нього звертається 36-річний Ярослав Діденко. На останніх парламентських виборах він балотувався в нардепи в столичному мажоритарному округу від партії УДАР.

— Николай Янович! Я от имени местных жителей. Председатель домового комитета Панаса Мирного, 17. Здесь родился, здесь живет моя мать, жена, дети. Тут позитив показывают. Поэтому хочу обратить ваше внимание, как идут дела, — каже Діденко. — Я зробив фото, хочу показати. Ось прострочене філе індюшки, — протягує роздруковані на папері знімки.

Між ним та Азаровим стоять холодильники з пельменями й замороженим тістом. Прем'єр бере аркуші, роздивляється.

— Ось прекрасна хурма, яка називається Какі. Вона і виглядає відповідно. Я ходжу з дітьми сюди. А поряд — секс-шоп. Шанхайським способом встановлені ларьки. Ми проводимо тут Масляницю, дитячі свята. А зараз нема як і ярмарок провести. Будь-ласка, вмішайтесь.

Далі Діденко звертається до представника "Великої кишені" — невисокого чоловіка років 50 у сірому костюмі. Він стоїть поруч з Азаровим.

— Я не знаю, як дорого ви купили цю будівлю. Але це унікальна конструкція. Подивіться на стелю, вона пожовтіла. Подивіться на плитку. Я розумію, що купили дорого, але ж інвестуйте кошти. Це центральна історична Печерська площа міста. Ринок біля супермаркета в жахливому стані. Жителі змушені після бомжів із ящиків купувати продукти. Тут на Печерську ще залишилися люди, вони хочуть нормального життя. Навколо немає продуктових магазинів, всі закриті. Микола Янович, прошу вас.

Азаров киває на 62-річного Анатолія Голубченка, який стоїть поруч.

— Это первый заместитель главы администрации Киева. Вот говорят, что рядом со входом размещается палатка с секс-шопом. Нормально? — запитує усміхаючись Голубченка. — Нельзя эту палатку куда-нибудь подальше?

— Не только подальше. Я докладывал вам, что сейчас работает программа по сносу МАФов, — відповідає Голубченко.

— Программа программой. По этому магазину конкретно — когда уберете? — перебиває Азаров.

— Завтра, — обіцяє Голубченко.

У середу по обіді комунальники демонтували два кіоски — секс-шоп та сусідній, квітковий.

Зараз ви читаєте новину «Азаров наказав знести секс-шоп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути