пʼятниця, 15 січня 2010 07:36

Автоцистерна в"їхала у хату Ганни Колтко

Автор: фото: Головне управління МНС Тернопільської області
  Цистерна з 15 тоннами займистого гліцерину перекинулася, відірвалася від тягача і врізалася в хату жительки села Озерна на Тернопільщині
Цистерна з 15 тоннами займистого гліцерину перекинулася, відірвалася від тягача і врізалася в хату жительки села Озерна на Тернопільщині

Автоцистерна з гліцерином врізалася в будинок 62-річної Ганни Колтко з села Озерна Зборівського району Тернопільщини. Автопоїзд з"їхав із дороги, бочка перекинулася, збила ріг дому і протаранила стіну.

Аварія сталася у вівторок, 12 січня. Близько 10.00 господиня пила чай у кімнаті. Хата затряслася. Жінка із сином вибігли надвір. Машина в"їхала в дерево перед будинком, вирвала його з корінням і перекинулася. Цистерна на великій швидкості знесла паркан і влетіла в стіну, проломивши її.

Ганна Іванівна з сином викликали рятувальників і міліцію від сусідів. У них телефону немає.

— Це вперше таке на Тернопільщині. Нічого подібного такого масштабу не пригадую за останні роки. Цистерна везла 15,5 тонни гліцерину. Добре, що не розгерметизувалася, речовина не загорілася, — розповідає Олександр Чмиленко, речник управління Міністерства надзвичайних ситуацій Тернопільщини.

Аби забрати тягач, територію розчистили від дерев. Цистерна кілька днів простояла в хаті. Дім від удару потріскав. Кажуть, аварія сталася через слизьку дорогу.

— Озерною йде траса на Львів. Хати на вулиці Богдана Хмельницького — близько дороги. Бувало, разів п"ять чи шість, що машини в"їжджали в будинки, — кажуть у сільраді. — Ганну Іванівну шкода. Вона хворіє весь час, має проблеми з тиском, бачить погано, носить сильні окуляри. Тепер у неї в хаті діра, парове опалення полетіло. Морози ж передають. Два сини, Василь і Роман, живуть із нею. Третій, Михайло, окремо. Тепер, мабуть, десь по сусідах ночують. У хаті ж холодно.

Село розташоване за 30 км від Тернополя.

Зараз ви читаєте новину «Автоцистерна в"їхала у хату Ганни Колтко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути