Ексклюзиви
вівторок, 16 квітня 2013 05:00

Автобус Із пасажирами впав у 20-метрову прірву

15 квітня о першій ночі у селі Райгород Немирівського району Вінниччини пасажирський двоповерховий автобус "мерседес" з'їхав на узбіччя і впав у прірву. Це трапилося на 459-му кілометрі автошляху Львів — Тернопіль — Кіровоград — Знам'янка.

Водій віз 27 осіб із Карпат до Дніпропетровська. Керівник фірми з виробництва вікон нагородив працівників за хорошу роботу путівкою на відпочинок. Серед пасажирів були тільки чоловіки. Загиблих немає. Потерпілі дістали численні травми.

— Приїжджаю, а вже шість "скорих" стоїть. Грузять людей. Я з жінкою тоже в свою машину поклав трьох хлопців. В одного перелом позвоночніка, в другого — перелом ноги, в третього рвані рани рук, — згадує сільський голова Райгорода 56-річний Віталій Олійник. — По дорозі розказували, що заснули, а проснулися в корчах. Вони, канєшно, молодці, самі крепучі, спортівного тєлосложенія. Хто обійшовся ушибами, то другим стали помагати. Вікна розбили і витягали на вулицю. Переживали за руководство, щоб не нєрвнічали, бо фірма солідна.

20 пасажирів та двох водіїв відвезли до райлікарень Немирова й Гайсина.

— До нас приїхали 15 чоловік. Але поклали дев'ятьох. Ще п'ятьох доставили до Гайсина. До них прийшли розпитати, як то все случилося, а вони нікого бачити не хочуть. До сіх пор до тями не можуть прийти, так налякалися, — говорить головний лікар Немирівської райлікарні 52-річний Олександр Конотоп.

Хто не потребував медичної допомоги, забрали до відділку міліції. Напоїли чаєм, нагодували бутербродами. Чекають, доки поїдуть додому.

За годину до аварії автобус зупинився на автозаправці. Випили кави.

— Водітєлі казали, залили 300 літрів солярки і поїхали. Є версія, що водій заснув за рульом. Сліди від коліс було видно й на обочині.  Там якраз така дорога, що автобус піднімався вгору. Водій переїхав на зустрічну смугу і вдарився у відбійник. Він не зміг викрутити руля і скотився в урвище з 20-метрової висоти, — додає Олійник. — На ями на дорозі ніяк не спихнеш, бо тільки осінню поклали асфальт. Зараз там, хоч яйцем коти.

— Близько часу ночі якраз всі саме поснули. Один водій теж заснув. Спросоння почув поштовх, і було відчуття, що автобус перевертається, — каже 43-річний Володимир Мотичко з обласної Державтоінспекції. — Шофери пояснюють, що у ходовій щось затріщало і він одразу вилетів на зустрічну смугу.

Автобус належить дніпропетровській приватній фірмі "Євробус".

Чотири роки тому в цьому ж селі причіп із м'якими іграшками відірвався від вантажівки МАН і врізався у "Фольксваґен Транспортер". У ньому з релігійного зібрання у місті Ватутіне на Черкащині поверталися 12 євангельських християн-баптистів. Дев'ятеро пасажирів загинули.

Усі загиблі їхали на передніх сидіннях

У неділю близько 6.30 недалеко бельгійського портового міста Антверпен розбився туристичний автобус із російськими підлітками. Бельгійці повідомляють про 42 пасажирів, росіяни — про 39.

Більшість — школярі з Волгоградської області. Їх супроводжували дорослі. Їхали на екскурсію до Парижа.

На світанку бус рухався трасою зі швидкістю понад 100 км/год. Протаранив загорожу траси, пробив її і впав із 5-метрової висоти на поле.

— Білий автобус лежав на боці. Навколо валялися речі, сумки, пляшки з-під мінералки. Лунали тихі зойки, — розповідають очевидці.

Загинули п'ятеро підлітків, іще стільки ж із серйозними пораненнями потрапили до лікарні. 14 людей мають травми середньої тяжкості. Серед померлих — гід із Санкт-Петербурга Ольга Ашукова, вчителька 51-річна Надія Дербенцова, школяр 15-річний Ілля і двоє водіїв-поляків. Усі загиблі їхали на передніх сидіннях.

Чому сталася пригода, поки що не відомо. Припускають, шофер міг заснути за кермом або у нього стався серцевий напад.

Зараз ви читаєте новину «Автобус Із пасажирами впав у 20-метрову прірву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути