вівторок, 03 червня 2008 07:09

Авіакомпанії скасують паперові квитки

Із першого червня українські авіакомпанії почнуть продавати електронні авіаквитки. Паперові поступово скасовуватимуть.

— Процедура проста: пасажир замовляє електронний квиток через інтернет-сайт авіакомпанії або купує в нашій касі. В аеропорту перед вильотом пасажир пред"являє паспорт і каже номер квитка, — пояснюють у компанії "Аеросвіт". — Або може зареєструватися сам на спеціальних електронних стійках, ввівши код бронювання або номер електронного квитка.

"Аеросвіт" почав продавати електронні квитки 2005 року на рейси до Нью-Йорка та Тель-Авіва. Їх використовують і Міжнародні авіалінії України. Поступово відмовлятися від паперових квитків рекомендує Міжнародна асоціація повітряного транспорту всім авіакомпаніям. Мовляв, пасажирів більшає, а електронні білети простіше й економніше використовувати. Окрім того, вони дешевші за паперові в середньому на $10.

Електронні квитки впроваджуватимуть поступово. Аеропорти і пасажири в країнах Азії та Східної Європи ще не готові повністю відмовитися від паперових. Не в усіх аеропортах, зокрема, є електронні стійки для реєстрації.

Зараз ви читаєте новину «Авіакомпанії скасують паперові квитки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути