середа, 28 березня 2012 00:45

Авакова затримали в Італії

Автор: фото з сайта www.io.ua
  Арсен Аваков на Велодні 24 травня 2009-го в Харкові. Він був губернатором Харківщини з лютого 2005 року до лютого 2010-го
Арсен Аваков на Велодні 24 травня 2009-го в Харкові. Він був губернатором Харківщини з лютого 2005 року до лютого 2010-го

Екс-губернатора Харківщини, "бютівця" Арсена Авакова, 48 років, затримали 26 березня в місті Фрозінон у центрі Італії.

— Ми від італійських колег отримали офіційне підтвердження про затримання Арсена Авакова, — кажуть у прес-службі Українського бюро Інтерполу.

Генпрокуратура готує документи для екстрадиції колишнього губернатора в Україну.

Арсена Авакова розшукували за перевищення службових повноважень. Прокуратура Харківської області порушила проти нього кримінальну справу 26 січня. Підозрюють у незаконному відчуженні понад 50 га землі в Харківському районі. На початку лютого правоохоронці обшукали квартири "бютівця" в Харкові, оголосили його в міжнародний розшук.

Тоді Арсен Борисович через інтернет повідомив, що він у зарубіжному відрядженні, збирається повернутися і не проситиме політичного притулку. На парламентських виборах Арсен Аваков планував балотуватися по мажоритарці.

Процедура повернення політика в Україну може затягнутися. Керівництво партії "Батьківщина" направило лист генеральному секретарю Інтерполу та уряду Італії з проханням урахувати "очевидні політичні мотиви" кримінального переслідування Арсена Авакова і звільнити його.

— Просимо не погоджуватися на екстрадицію Авакова, — каже перший заступник голови парламентської фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Соболєв. — До того ж він має право звернутися до міграційної служби і попросити політичного притулку. Якщо доведе, що це політичне, а не кримінальне переслідування. Рішення приймає країна, де відбулося затримання. Такий варіант розвитку подій можливий.

— Екстрадиція справді може не відбутися. Усе залежатиме від італійських судів. Вони вислухають позицію Авакова та адвокатів, а потім прийматимуть рішення згідно із внутрішнім і міжнародним законодавством, — пояснює начальник управління зв'язків із громадськістю МВС 43-річний Володимир Поліщук.

Зараз ви читаєте новину «Авакова затримали в Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути