Ексклюзиви
середа, 16 жовтня 2019 00:20

Арештували американця, який воював на Донбасі

Вінницький апеляційний суд 9 жовтня взяв під варту громадянина США 29-річного Крейга Ланга. Його арештували на два місяці. За цей час мають вирішити питання з екстрадицією у США. Там його звинувачують у подвійному вбивстві.

Крейг Ланг — колишній військовий парамедик збройних сил США. 2015-го прийшов до Українського добровольчого корпусу "Правий сектор", потім перевівся до Грузинського легіону. Воював рік на Донбасі.

Американця затримали на кордоні з Молдовою в Могилів-Подільському 21 серпня. Він мав перетнути кордон і повернутися назад в Україну, бо збігав термін перебування 90 днів. Прикордонники дізналися, що його з 18 серпня розшукує Інтерпол.

Крейга підозрюють у трьох злочинах у США — крадіжці, розбої та вбивстві. Американські закони передбачають за це 15 років в'язниці чи довічне.

Під час суду Крейг Ланг написав заяву до міграційної служби з проханням надати йому статус біженця. Також готують позов до Європейського суду з прав людини.

— Будемо отримувати технічний запис судового засідання. Суд фактично не перебував у нарадчій кімнаті, — каже адвокат Дмитро Моргун. — Буквально пройшло 5 хвилин. Суддя вийшов і зачитав із готового документу прийняте рішення. Не почули наші твердження про порушення міжнародних договорів. Відсутні переклади у справі.

Ланг увесь час жив у Києві в квартирі цивільної дружини. Працював репетитором з англійської. Один раз на півроку їздив у США.

У день останнього судового засідання заручився та повінчався.

Зараз ви читаєте новину «Арештували американця, який воював на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути