пʼятниця, 11 листопада 2011 07:00

Арештанти втекли з автозаку

  Сергієві Харченку із села Перекоп Валківського району Харківщини за розбійний напад загрожувало до 12 років в’язниці. За втечу можуть додати ще до восьми років
Сергієві Харченку із села Перекоп Валківського району Харківщини за розбійний напад загрожувало до 12 років в’язниці. За втечу можуть додати ще до восьми років

8 листопада о 17.50 за 8 км від міста Валки Харківської області, дорогою до райсуду, троє ув'язнених напали на конвоїрів. Автозак їхав під гору і через те збавив швидкість. Харченко, Шуригін і Пушкіс ногами вибили двері спецавтомобіля.

— Чоловіки познайомилися в камері. Зговорилися втекти. Сипнули в обличчя конвоїрам сіль, з першого удару вибили задні двері автозаку, вистрибнули на ходу, — каже Лариса Волкова із Харківської обласної міліції. — У кабіні почули цей гуркіт. І побачили, що арештанти тікають. Кинулися їх переймати. Двох спіймали за 100 і 200 метрів від машини.

Третій утікач — 27-річний Сергій Харченко — побіг на узбіччя й помчав ярами. Міліціонери відкрили вогонь, але не змогли його затримати.

У Харківській області оголосили план "Перехват". Усі виїзди патрулюють наряди міліції. Правоохоронці підняли вертоліт.

— Поки що пошуки безрезультатні. Але є відомості, що його бачили то тут то там. Ми про всяк випадок відправили запит до сусіднього російського Бєлгорода, якщо він намагатиметься тікати за кордон, — продовжує Лариса Волкова. — Можливо, він поранений.

Сергій Харченко жив у Валківському районі, у селі Перекоп. За розбійний напад у складі організованої групи йому загрожувало до 12 років позбавлення волі. За втечу можуть додати ще від п'яти до восьми років.

— Він із нормальної сім'ї, виріс із батьком і матір'ю, — говорить односельчанка, 38-річна Ольга Олексіївна, прізвище не називає. — Кажуть, із дитинства розбишакою був. У тюрму пішов ще по малолєтці. Багато крав і пив.

У міліції почали внутрішнє розслідування. Версію підкупу варти не розглядають.

— Якби таке було, то втекли б усі, — каже начальник слідчого управління обласної міліції Зиновій Галаван.

— Виключати жодної з версій не варто, — вважає ветеран МВС В'ячеслав Картавих. — І змову, і елементарну людську недбалість. Усе життя арештанти тікали, усе життя їх ловили. І ніхто далеко не втік — день, два, три. Ну, від сили, місяць бігають, а потім їх ловлять і знову в табір.

За будь-яку інформацію про місце перебування Сергія Харченка обіцяють винагороду 30 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Арештанти втекли з автозаку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути