середа, 10 жовтня 2012 07:30

Янукович скасував поїздку через град

Автор: фото з сайта www.glavred.inf
  У місті Кіровоград 8 жовтня чоловік фотографує на мобільний телефон вулицю 50-ліття Жовтня, залиту дощовою водою. Через забиту каналізацію потік води сягав одного метра
У місті Кіровоград 8 жовтня чоловік фотографує на мобільний телефон вулицю 50-ліття Жовтня, залиту дощовою водою. Через забиту каналізацію потік води сягав одного метра

8 жовтня злива підтопила центральну частину Кіровограда. Містом неслися потоки води, затопили вул. Корольова й територію навколо найбільшого місцевого ринку Босфор. У мікрорайоні Ковалівка вода на вулицях стояла вище метра. Також розлилася та підтопила мости річка Інгул.

— Учора об 11.30 небо стало темне, машини мусили їхати з увімкненими фарами. Раптово почався дощ, а за ним — град. Градини падали розміром із макаронину й були довгуваті. Різко похолодало. Вулиці перетворилися на річки, машини плавали у воді. Виникли пробки, які не могли розсмоктатися зо 2 години, — розповідає телефоном у вівторок кіровоградець Олег Хорунжий, 52 роки. — Маршрутки перестали ходити, зникло світло й закрилися магазини. Десь за годину електрику в місті ввімкнули. А в селах люди сидять без світла досі. На полях знищено посіви, утворилися рівчаки, поля замулило. Але найголовніше, що Віктор Янукович, який мав сьогодні до нас приїхати, злякався і відмінив візит.

Робочу поїздку президент переніс через звернення губернатора області Сергія Ларіна. Той пояснив, що негода створила проблеми з функціонуванням місцевої інфраструктури.

Вода затопила понад десяток автомобілів. На вул. Короленка під асфальт провалився автомобіль ВАЗ.

— Місто перетворилось на Венецію. Ходити по центру без гумових чобіт було неможливо. На Шевченка застряв серед вулиці автобус. Центр Кіровограда стоїть у ямі, і вся вода стікала сюди, каналізація не справлялася. У нас на вулиці кришку люка просто зірвало, там бив 3-метровий фонтан, — розповідає 30-річна Ліза Амвросян.

— А я їхав біля дитячого центру, там ми і застряли. Вода накрила капот, заглохли посеред вулиці. Довелося знімати штани і в трусах штовхати машину, — додає Владислав Сочко, 27 років. — Після дощу в районі Технічного університету, що неподалік, студенти знайшли 10 автомобільних номерів. Серед них і мої. Сьогодні їздив забирати, мусив поставити пиво.

У одному з будинків по вул. Шевченка вітер зірвав частину даху, вода затопила верхні поверхи 7-поверхівки.

— Вся квартира плавала. Вода потоком по стіні бігла й стікала нижче. Сусідів на два поверхи залило. Пробували збирати воду, але нічого не допомагало. Десь по кісточки було, — розповідає 36-річна Дарина Струк. — У вівторок зранку були з жеку. Сказали, що з даху зірвало 3 метри руберойду. Склали акт, обіцяють переклеїти нам і сусідам обої, зробити підлоги.

Без світла через негоду залишилися 21 населений пункт в області. Найбільше будинків відімкнуло в Кіровограді, Новоукраїнському та Долинському районах. Рятувальники витягли 23 підтоплені автомобілі та один автобус.

Збитки ще не встигли підрахувати, кажуть у Кіровоградській міськраді.

— Для осені такі сильні дощі — рідкість. Учора в Кіровограді випало 62 міліметри опадів, при місячній нормі регіону 27, — говорить Наталія Голеня з Укргідрометцентру. — Зараз грозовий фронт відійшов на схід України.

Сталося 11 аварій

8 жовтня в Полтаві через зливу сталося 11 аварій. У центрі міста на вул. Жовтневій, 40 сріблястий "Део Ланос" врізався в дерево. Його на великій швидкості занесло на повороті. Ще дві машини зіткнулися на перехресті вулиць Сінної та Жовтневої. На Решетилівському шляхопроводі сталося дві аварії. У них постраждали двоє людей та понад 10 авто.

Через сильний вітер і дощ у Полтавському, Миргородському, Гадяцькому та Глобинському районах відключилися 63 трансформаторні підстанції. Без світла опинилися чотири фермерські господарства та 14 сіл.

Сергій РИБАЛКО

 

Зараз ви читаєте новину «Янукович скасував поїздку через град». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути