вівторок, 05 січня 2010 07:23

"Янукович не буде президентом, якщо я вийду в другий тур"

Штаб кандидата в президенти 55-річного Віктора Ющенка веде переговори про єдиного кандидата від демократичних сил на виборах глави держави 17 січня.

— Останній тиждень перед виборами буде ключовим для завершення перемовин із Юрієм Костенком, Арсенієм Яценюком, Анатолієм Гриценком та Олегом Тягнибоком, — каже Віктор Ющенко. — Янукович не буде президентом, якщо я вийду в другий тур.

— У черговий раз президент сказав неправду. Переговорів із ним і його штабом не було, немає і не буде, — заперечує Анатолій Гриценко, 52 роки.

58-річний Юрій Костенко говорить, що не проти зняти свою кандидатуру на користь єдиного кандидата від демократичних сил:

— Об"єднати двох-трьох навколо Ющенка — це не означає добитися його виходу у другий тур. Без об"єднання з Тимошенко у нього немає на це шансів.

— Яценюк ще влітку заявив, що підтримає Ющенка, якщо його рейтинг зростатиме, — говорить працівник штабу глави держави, просить не називати його прізвища. — Але вони очікують особистої зустрічі з Ющенком найближчим часом. Тягнибок і Гриценко, швидше за все, цього не робитимуть.

Політолог 32-річний Михайло Басараб вважає, що об"єднання кількох кандидатів навколо Віктора Ющенка може допомогти йому вийти в другий тур. Там він перетнеться з Віктором Януковичем.

— Це може подвоїти рівень підтримки діючого президента, — припускає. — Також може бути ситуація, коли кандидати знімуть свої кандидатури на його користь, це якоюсь мірою вплине на частину виборців Тимошенко. Вони теж можуть підтримати єдиного кандидата, хоч це буде не Тимошенко.

Переговори з кандидатами таки ведуться, запевняє представник Ющенка у Центрвиборчкомі Андрій Парубій, 38 років:

— Після свят ми вийдемо на фінішну пряму.

Зараз ви читаєте новину «"Янукович не буде президентом, якщо я вийду в другий тур"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути