вівторок, 28 серпня 2012 06:00

"Янукович хоче, щоб йому не погрожували"

Тарас Березовець, 37 років, політтехнолог:

— День Незалежності — свято, яке єднає громадян. Це не привід виходити з політичними протестами, звинувачувати владу. Те, що 24 серпня пройшло тихо і мирно, свідчить, що ідеологічні битви навколо свята на сьогодні не актуальні. Навіть комуністи чи інші антидержавні партії не ставлять під сумнів факт незалежності України.

Опозиції не вдалося залучити багато людей. Це свідчить, що вона на сьогодні не формує порядку денного в країні. Опозиція відповідає на дії влади — замість того, щоб самій створювати інформаційні приводи і диктувати інформаційну політику.

За відсутності Юлії Тимошенко опозиціонери розгубили свій креатив. А неординарно мислячих людей рівня Тимошенко опозиційне середовище не висунуло. Можливо, вони з'являться пізніше.

Велика кількість людей не вийшли на партійні акції, бо в українців це свято перейшло в розряд сімейних. Люди їдуть на дачі, займаються господарством, відпочивають. Так само роблять французи, американці.

Олексій Коломієць, 50 років, президент Центру європейських та трансатлантичних студій:

— Виступ президента в палаці "Україна" містив кілька площин. По-перше, це повна зовнішня і внутрішня політична дезорієнтація Януковича. По-друге, не зрозуміло, що саме президент мав на увазі, коли говорив про певні межі, через які Україна не може переступити заради зближення з ЄС. Бо всі процеси такого інтеграційного рівня вимагають від країни певних поступок. Фразу Януковича можна розуміти як відвертий натяк не чинити на нього прямий тиск. Він ніби каже, що у нього є якісь ресурси й інструменти, завдяки яким він може погрожувати Європейському Союзу.

Важко сказати, чи відреагує Євросоюз на цю заяву. Янукович настільки їм набрид, що може дійти до санкцій.

Постає питання, чи є сенс узагалі вести мову щодо Угоди про асоціацію з ЄС. У багатьох частинах її текст уже недієздатний. Чи є розуміння цього — невідомо. Попередній висновок — договір уже не відповідає кризовим умовам, в яких зараз перебуває ЄС. Янукович цього не розуміє. Він став нелегітимним, ізольованим, і це для нього основне. Він просто хоче, щоб йому не погрожували.

Зараз ви читаєте новину «"Янукович хоче, щоб йому не погрожували"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути