Ексклюзиви
вівторок, 13 жовтня 2009 07:41

"Антикризову" ікону привезли у столицю

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Ікона ”Скоропослушниця” стоятиме в київському храмі Вознесіння Господнього до 21 жовтня. Люди просять у неї допомоги в грошових справах — із пошуком роботи, погашенням кредитів
Ікона ”Скоропослушниця” стоятиме в київському храмі Вознесіння Господнього до 21 жовтня. Люди просять у неї допомоги в грошових справах — із пошуком роботи, погашенням кредитів

У храм Вознесіння Господнього в Голосіївський район столиці привезли ікону Божої Матері "Скоропослушниця". Її називають "антикризовою".

Біля входу натовп людей. Дівчат у джинсах та з непокритою головою — не пускають.

— Ікону привезли на два тижні з одеського Свято-Іверського чоловічого монастиря, — каже парафіянин 45-річний Микола Червінчук. — 1886-го її змалювали з ікони X століття, яка була на Святій Горі Афон у Греції. Ікону називають "Моя Скоропослушниця", бо вона швидко виконує прохання. Весною у столицю з Одеси привозили чудотворний образ Богородиці "Геронтісса". Її теж називають антикризовою: звертаються по допомогу, коли відкривають бізнес чи не можуть сплатити кредит.

Микола Іванович підходить до ікони з дружиною 43-річною Іриною.

— У мене брат працював інженером в одеському порту. Торік у вересні його звільнили. Товариш порадив помолитися "Скоропослушниці". За два тижні його запросили у приватну припортову фірму. Тепер має вдвічі вищу зарплату. Коли донька поступала в університет, їздили в Одесу, молилися до ікони, щоб пройшла на державний. Поступили!

Чолом до ікони торкається чернігівчанка Марина Тафійчук, 67 років. Вона в чорній хустці.

— Як втратила чоловіка, через нерви сильно впав зір. Оце прийшла до "Скоропослушниці", щоб на очі дала поміч. Молюся за доньку, щоб кредит за квартиру віддала. Для онука прошу роботи і підходящої пари.

34-річний киянин Іван стоїть у черзі до ікони. Він прийшов просити про роботу:

Прошу в Богородиці, щоб допомогла на стройку в Києві влаштуватися

— У друга Антона хотіли забрати машину, бо кредит не міг сплатити.  Він пішов до "Скоропослушниці". Наступного ранку дзвонять із банку. Дали кредитні канікули на три місяці. Він у Польщу поїхав городину збирати, по 800 доларів отримує. Я в Москву на шабашки їздив. А тепер там платять мало. Прошу в Богородиці, щоб допомогла десь на стройку в Києві влаштуватися.

— Копій з афонської ікони "Скоропослушниця" є кілька. Усі вони прославилися чудесами, — пояснюють у прес-службі Української православної церкви Московського патріархату. — Святий образ з Одеси багатьом допоміг — комусь вирішити побутові проблеми і негаразди в сім"ї, а багато хто після поклоніння "Скоропослушниці" знайшов роботу. Чудодійну силу мають навіть фотографії цієї ікони.

"Антикризовій" іконі можна вклонитися до 21 жовтня за адресою: просп. 40-річчя Жовтня, 54. Храм відкритий щодня з 8.30 до 19.30.

Зараз ви читаєте новину «"Антикризову" ікону привезли у столицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути