Ексклюзиви
середа, 06 червня 2012 00:00

Андріївський узвіз відкрили після восьмимісячної реконструкції

Автор: фото: Андрій ЖИГАЙЛО
  Кияни гуляють щойно відкритим Андріївським узвозом у столиці 3 червня. Поряд продають дерев’яні сувеніри. На відкриття прийшли близько двох тисяч городян та гостей міста
Кияни гуляють щойно відкритим Андріївським узвозом у столиці 3 червня. Поряд продають дерев’яні сувеніри. На відкриття прийшли близько двох тисяч городян та гостей міста

— А що Скрипка продався? Не має за що проводити свою "Країну мрій"? Подивися, улибається як. А завжди казав, що до політики не буде лізти, а тепер перед виборами вот як стриже капусту, — перемовляється чоловік років 25 з високою білявкою на Андріївському узвозі в Києві 3 червня.

Узвіз після реконструкції відкриває голова міської адміністрації Олександр Попов, 51 рік, і лідер гурту "Воплі Відоплясова" 48-річний Олег Скрипка. Незважаючи на дощ, прийшли близько двох тисяч людей, зі слів міліції.

— Бруківка гладка, як голова мого шефа. І цей жовтий колір на домах, як дєтска неожиданость. Їм що, знижку на краску дали, якщо її багато купляти? — продовжує чоловік.

Реконструювати вулицю почали торік у вересні. Витратили 45 млн грн. Замінили інженерні мережі, на дорозі замість старої гранітної бруківки поклали тесану і відремонтували фасади будівель. Встановили нові ліхтарі, усі будівлі ввечері підсвічуватимуть жовтим кольором. Пішохідну зону розширили, стару цеглу переклали. Кожні 30 м стоять накриті кришками пластикові урни на колесах. П'ять аварійних будинків, які не встигли відремонтувати, затягнули сіткою.

Біля Андріївської церкви з'явився апарат для миттєвих фотографій. За 20 грн пристрій знімає на тлі храму і видруковує знімок.

На вулиці знову торгують сувенірами та картинами. 42-річний Володимир продає трубки для куріння.

— Узвіз змінився і не в найкращу сторону, — каже він. — Тепер він якийсь пластиковий. Раніше пахнув старовиною. Ідеш і ніби доторкаєшся до тої давнини, коли тут ходили ремісники чи петлюрівські патрулі. А тепер таке відчуття, що ти на Дарниці.

На початку узвозу, у дворі будинку 2б біля стін лежить купа дощок, поряд — металеві  уламки, мішки з будівельним сміттям.

— Хочете побачити справжній ремонт, прошу в наш двір, покажу щось веселе, — каже російською місцева 55-річна Олена Василівна з будинку №35. — Усі тут уже раді завершенню ремонту. А то місяцями один гуркіт і матюки чути було. 10-річний син сусідки до психолога попав через те, що втратив сон. У нас ні світло, ні воду з каналізацією не виключали, не те що знизу вулиці. Там люди місяцями сиділи без удобств. А квитанції до них справно приходили. Дивіться, фасад будинку з вулиці зробили, а з середини ні. Ось, як спішать. Ще позавчора двір весь у мотлоху був. Ми самі поприбирали. Весь час пройти неможливо було. Одне болото, техніка. За час ремонту я й забула що таке каблуки.

Зараз ви читаєте новину «Андріївський узвіз відкрили після восьмимісячної реконструкції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути