четвер, 06 серпня 2020 00:16

Андрій Гергерт помер в Австрії

Автор: GLAVRED.INFO
  Андрій Гергерт народився в місті Миколаїв на Львівщині. Під час Революції гідності переїхав до ­столиці
Андрій Гергерт народився в місті Миколаїв на Львівщині. Під час Революції гідності переїхав до ­столиці

— Я борюся. Рак важкий, агресивний, болючий, але я загартований. Шість крайніх років підготували, підвели мене до сьогоднішнього виклику. Вірю, що переможу, — казав заступник командувача Української добровольчої армії 42-річний Андрій Гергерт, позивний "Червень". Помер 1 серпня в клініці в австрійському Відні, де лікувався від раку шлунка.

Онкологію в Андрія Гергерта діагностували минулої зими. Він пройшов чотири курси хіміотерапії у Львівському онкодиспансері. За лікування в Австрії мав заплатити 100 тис. євро. Гроші збирали всі небайдужі.

— На фронті я вечеряв. Мало з'їв, але відчув наповнення шлунка. Зрозумів, щось не те, — розповідав Гергерт у лютому. — Коли повернувся додому з передової, зробив гастроентеростопію. У мене виявили онкологію. То — стресові роки життя.

Андрій Гергерт народився в місті Миколаїв на Львівщині. Ветеринар за фахом. Займався бізнесом у Криму — мав там стрілецькі атракціони. Під час Революції гідності переїхав до столиці. 2014-го добровольцем пішов воювати на Донбас. З минулого року був заступником командира Української добровольчої армії.

— Коли почався Євромайдан, я був успішним бізнесменом, — говорив Гергерт. — Переломним моментом стали вбивства дітей. У мене з'явилася жага стріляти у відповідь. Розповів про це другові. А за два місяці він помер — Андрій Марунчак із підрозділу "Айдара". Коли ми його ховали, я зрозумів, що шляху назад немає.

Андрія Гергерта поховали у Львові на Личаківському кладовищі. В нього залишилися дружина та четверо дітей.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Гергерт помер в Австрії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути