вівторок, 28 лютого 2012 06:15

Андрій Бенкендорф помер від раку

Автор: ФОТО з сайта www.comments.ua
  Андрій Бенкендорф за два місяці до смерті закінчив писати сценарій фільму про молоді роки Тараса Шевченка
Андрій Бенкендорф за два місяці до смерті закінчив писати сценарій фільму про молоді роки Тараса Шевченка

26 лютого на Байковому цвинтарі в Києві поховали режисера Андрія Бенкендорфа. Він помер від раку минулої п'ятниці на 66-му році життя.

— Останнім часом Андрій Олександрович сильно схуд, але продовжував працювати, — розповідають працівники телеканала "Київ", який Андрій Бенкендорф очолював з 2008-го. — Він хворів, але не подавав виду і не жалівся. Був оптимістом, завжди промовисто говорив та був упевнений у собі.

Андрій Бенкендорф перший фільм "Ранок наступного дня" зняв 1965 року. Був режисером стрічок "Робота над помилками", "Балаган", "Снайпер", "Кілька любовних історій" і телевізійного серіалу "Бандитський Петербург".

— Андрій Олександрович був зразком інтелігентності та вишуканості. Завжди одягався гарно й зі смаком, — каже акторка 45-річна Ольга Сумська. Вона знялася у фільмі Бенкендорфа "Кілька любовних історій" і в серіалі "Таємниця "Святого Патріка". — Ніколи не дозволяв собі зірватися на крик чи агресію. Завжди був стриманий, але емоційний. Усіх акторів на знімальному майданчику називав "діти мої". Коли було скрутно, дзвонила йому. Він умів заспокоїти так, що на душі одразу ставало легше.

За два місяці до смерті Андрій Бенкендорф закінчив писати сценарій фільму про молоді роки Тараса Шевченка.

— Шевченка звикли показувати грубим мужланом у жупані, — казав він тоді. — Насправді він був модником і бабником. Одні його черевики вартували цілого статку.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Бенкендорф помер від раку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути