вівторок, 25 січня 2011 07:00

Анатолій Вдовиченко 14 років провів у рабстві

У Таїланді звільнили з рабства українського інженера 57-річного Анатолія Вдовиченка. 14 років його змушували трудитися на кисневій фабриці в передмісті Бангкока.

До цієї країни приїхав 1996 року. Українська фірма відрядила його наглядати за монтажем та налагодженням лінії виробництва кисню. Власник фабрики запропонував залишитися і працювати за контрактом. Вдовиченко погодився.

Через рік йому почали затримувати зарплатню. Потім узагалі припинили платити. Забрали паспорт і приставили охоронців. Господар силою змушував до праці, погрожував пістолетом, пише тайське видання "Бангкок пост".

Українця тримали окремо від решти робітників, не давали читати газет, слухати радіо і дивитися телевізор. Анатолій підтримував дружні стосунки з бірманськими гастарбайтерами, що працювали на фабриці. Один із них написав листа в Україну 34-річній Наталі — доньці Вдовиченка. Родичі давно його розшукували.

Інформацію про місце перебування інженера надійшла до посольства України в Таїланді. 11 січня працівники консульського відділу зустрілися з власником фабрики й погрожували викликати правоохоронців. Вдовиченка звільнили того ж дня.

Зараз він складає заяву до місцевої поліції. Якщо подасть її — господаря підприємства та його підручних заарештують. Анатолій Вдовиченко планує через суд добитися, аби фабрика відшкодувала йому матеріальні й моральні збитки.

Зараз ви читаєте новину «Анатолій Вдовиченко 14 років провів у рабстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути