пʼятниця, 01 червня 2018 00:55

Аналізи стали безкоштовними

У червні українців чекає низка змін. Із початку літа більшість аналізів стануть безкоштовними. Зросте відповідальність за борги за комунальні послуги. А наприкінці місяця працюючі громадяни матимуть чотири вихідні.

Із 1 червня для киян подорожчає холодна вода. Зараз 1 куб. м у столиці обходиться в 15,49 грн, із початку літа ціна зросте до 16,7 грн.

10 червня набуває чинності закон "Про житлово-комунальні послуги". За кожний день прострочення оплати нараховуватимуть пеню. За борги обмежуватимуть і відрізатимуть від послуг.

Дітей, які восени підуть до першого класу, зарахують у навчальні заклади до 15 червня. Правила обрання школи змінилися з початку року. Батьки мали подати документи до кінця травня. З 1 червня внесуть у списки школярів дітей, які хочуть вчитися за місцем проживання. З 5 по 10 червня методом жеребкування заповнять вільні місця дітьми з інших районів.

Із початку літа дозвіл на проживання в Україні видаватимуть у формі електронної ID-карти. Уряд затвердив новий порядок його оформлення і видачі. Дозволи, видані раніше, будуть дійсні до кінця вказаного в документі терміну.

Для перевезення тварин за кордон доведеться брати санітарно-ветеринарний паспорт нового зразка. Його можна зробити лише в державних ветеринарних клініках. Коштує від 51,29 грн.

Із червня набувають чинності положення медичної реформи. Аналізи на загальний холестерин, глюкозу в крові, загальний аналіз сечі, тест на вірус імунодефіциту людини, вірусні гепатити та вагітність можна робити безкоштовно.

Наприкінці червня українці матимуть чотири вихідні. 27 червня буде скорочений робочий день, 28 червня — День Конституції, робочий день 29 червня перенесуть на суботу 23 червня, 30 червня і 1 липня — субота і неділя.

До серпня газ не дорожчатиме

Подорожчання газу для населення перенесли на два місяці. Дію постанови про спеціальні зобов'язання для Нафтогазу Кабінет міністрів продов­жив до 1 серпня.

Компанія продає паливо по 4,9 грн/куб. Разом із податками, витратами на транспортування та розподіл газу обходиться людям у 6,96 грн. Якби Кабмін не відтермінував підвищення, вартість палива треба було б переглянути. Інша постанова уряду від 22 березня 2017 року передбачає схему, у якій не враховується вартість закупівель газу із-за кордону.

Зараз ви читаєте новину «Аналізи стали безкоштовними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути