пʼятниця, 19 жовтня 2018 06:20

Американські катери можуть перекинути на Азов

Військово-морська база на Азовському морі розташовуватиметься у місті Бердянськ Запорізької області. Пункти базування кораблів також відкриють у Генічеську й Маріуполі на Донеччині.

— Якщо буде якесь загострення, ми застосуємо силу. Якщо вони підуть на жорстку дестабілізацію, адекватно відповідатимемо, — каже 54-річний Ігор Воронченко, командувач ­Військово-морськими силами України. — Супроводжуватимемо свої судна, перебуватимемо в тих районах, де ведеться рибальство й інші види промислу. Навіть малими силами на морі ми здатні виконувати відповідний перелік завдань.

Два патрульні катери "Айленд" від США прибудуть в Україну на початку вересня 2019 року. 15 жовтня їхні екіпажі відправили на навчання в Америку.

— Вони можуть з'явитися і в Азовському морі, — говорить Ворон­ченко. — У них осадка мала, і за їхньої швидкості 30 вузлів — для цієї водой­ми це гарний варіант.

Зараз ви читаєте новину «Американські катери можуть перекинути на Азов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути