Ексклюзиви
вівторок, 25 квітня 2006 18:01

Айвазовського зарахували до почесних кримчан

Видатному художнику і меценату ХІХ століття Івану Айвазовському Верховна Рада Автономної республіки Крим посмертно присвоїла звання "Почесний кримчанин". Ім"я Айвазовського занесли на стелу пошани в приміщенні Парламенту автономії.

— Івана Айвазовського в позаминулому столітті знали в кожній феодосійській сім"ї — розповіла "ГПУ" директор Національної картинної галереї Айвазовського в Феодосії Тетяна Гайдук, 50 років. — Він був не лише художником, а й меценатом. Для міста зробив чимало — відкрив школу та бібліотеку, побудував археологічний музей і концертну залу, провів залізницю та відновив порт.

Іван Айвазовський, класик морського пейзажу, народився 1917 року в Феодосії, в сім"ї дрібного торгівця-вірменина, і прожив там майже все життя.

Звання "Почесний кримчанин" посмертно у 2004 році присвоїли академіку Володимиру Вернадському, який кілька років після Жовтневої революції у Росії працював ректором Таврійського університету Сімферополя.

Зараз ви читаєте новину «Айвазовського зарахували до почесних кримчан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути