вівторок, 27 березня 2018 06:00

Аеропорт "Київ" назвали на честь авіаконструктора Сікорського

Київрада надала міжнародному аеропорту "Київ" ім'я українського авіаконструктора Ігоря Сікорського. Назву летовищу запропонував трудовий колектив.

Сікорський народився в Києві, працював у США та Російській імперії. Створив перший у світі чотиримоторний літак "Русский витязь", важкий чотиримоторний бомбардувальник і пасажирський літак "Ілля Муромець", трансатлантичний гідроплан.

Деякі депутати наполягали перейменувати аеропорт на честь іншого авіаконструктора Олега Антонова. Але пропозицію не підтримали.

Також депутати ухвалили зміну назви столичних вулиць і провулків.

Пров. Ладо Кецховелі в Подільському районі повернули історичну назву — пров. Воздвиженський. Вул. Гайдара перейменували на вул. Сім'ї Прахових у Голосіївському районі, вул. Петровського — на вул. Василя Щавинського в Деснянському, вул. Новоросійську — на вул. Опришківську в Дніпровському, вул. Олександра Горовиця — на вул. Василя Барки на Солом'янці, пров. Михайла Реута — на пров. Памви Беринди на Печерську, вул. Пугачова — на вул. Академіка Ромоданова в Шевченківському районі.

Зараз ви читаєте новину «Аеропорт "Київ" назвали на честь авіаконструктора Сікорського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути