Ексклюзиви
пʼятниця, 27 квітня 2012 00:00

9-річному Іллі Батовському куля увійшла між бровами

У голову 9-річного Іллі Батовського з Дніпропетровська влучила куля. Хтось почав стріляти в дітей, які бавилися у дворі будинку. Хлопчика прооперували, дістали кулю із перенісся. Він міг лишитися без ока, кажуть лікарі.

33-річна Наталія Батовська з дітьми Іллею та 7-річною Веронікою живуть на дев'ятому поверсі будинку №131 на вул. Донецьке шосе. Із ними живуть сестра Наталії — Світлана Суслова, 31 рік, з чоловіком і донькою.

— Минулої неділі ввечері я поїхала в місто. Іллю та Вероніку лишила на сестру. Вона няньчилася зі своєю Альоною, якій 2,5 роки. А мої разом із сусідською дівчинкою 8-річною Аліною пішли на вулицю. Біля нас є гаражі, вони між ними там бігали, бавилися. Спочатку поцілили в Аліну, куля попала в бедро. Але одяг не пробила. На нозі лишився синяк. Дівчинка заплакала. Діти подумали, що вона вдарилася. Сіли на лавочку біля будинку, щоб подивитися на ногу, — розповідає російською про випадок зі стріляниною Наталія Батовська.

Ілля сидів на лавці й дивився в сторону вікон. У нього вистрілили. Влучили в перенісся. Хлопець закричав, розплакався і побіг додому.

— Свєта, побачивши кров, зразу подзвонила до мене, не знала, що робити. Я приїхала зі своїм другом. Він був на машині, відвіз нас у лікарню.

Наталія боїться, щоб із дітьми не повторився такий випадок:

— Це ж хтось додумався серед білого дня стріляти. На дворі було багато людей, старші люди грали в доміно, жінки з дітьми гуляли.

Лікарі кажуть, Іллі пощастило.

— Куля увійшла в перенісся трохи вище брів. І зупинилася за кілька міліметрів до ока. Не зачепила життєво важливих центрів — зіниці, нерва, очного яблука. Операцію робили під загальним наркозом. Кулю витягли, наклали шви. Ілля йде на поправку, — розповідає завідувач дитячого офтальмологічного відділення міської лікарні №8 Тетяна Скляр, 34 роки.

Міліціонери по факту хуліганства порушили кримінальну справу.

— У дітей стріляли із пневматичної зброї з балкона одного з житлових будинків. Куля розміром 0,3 на 0,7 міліметра. Із такого пістолета можна і вбити людину, якщо вистрілити з кількох метрів у голову. За законом цю зброю не реєструють. І купити її може будь-хто. Зараз опитуємо сусідів, які могли щось бачити, — розповідають у прес-службі Дніпропетровського управління міліції.

Зараз ви читаєте новину «9-річному Іллі Батовському куля увійшла між бровами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути