вівторок, 24 січня 2017 05:20

9700 гривень має сплатити родина за опалення в грудні

Минулого тижня українці отримали платіжки на оплату комунальних послуг за грудень. У столиці рахунки за опалення виписує Київенерго. Якщо власник житла з лічильником тепла не передав компанії показники, його борг перекладають на сусідів із квартир без приладів обліку.

За опалення помешкання площею 125 кв. м 35-річний Юрій Забіяка має сплатити 9700 грн. Живе на вул. Княжий Затон.

— На квартиру записали майже 7 гігакалорій, — каже Юрій. — У мене є ще приватний будинок такої ж площі. Його утримання обходиться до 2 тисяч гривень, разом із платою за інтернет та електрику.

За обігрів квартири площею 88 "квадратів" 38-річна Ольга Ульянова отримала рахунок на 7902 грн. Мешкає на вул. Кирилівській.

— Виявляється, за місяць спожила 5 гігакалорій, — говорить Ольга. — За місяць таку кількість тепла ніколи не використаю.

Працівники ­Київенерго 17 січня перевірили будинок Ольги Ульянової.

— Тепло постачаємо семи споживачам будівлі. Там шість квартир загальною опалювальною площею 397,8 квадратного метра і вбудоване приміщення клініки на 201,9 "квадрата", — пояснюють у Київенерго. — З 25 листопада по 30 грудня будинок спожив 27,27 гігакалорії енергії. Ми виявили несанкціоноване опалення підвалу. Загальну опалювальну площу будинку не встановили. Бо нас не пустили у квартири. Перерахувати не можемо.

— Будинок на 84 квартири в грудні спожив 157 гігакалорій тепла, — розповідає комерційний директор компанії Євген Бушма, 38 років. — Це показав будинковий лічильник. 67 квартир обладнані власними приладами обліку. З них 17 не передали показників. Їхній борг переклали на сусідів, які не мають квартирних лічильників. Кожен має заплатити по 9 тисяч.

Непорозуміння виникли через недосконалі угоди між споживачами й постачальником тепла.

— Угода зобов'язує споживача щомісяця фіксувати показники. Але не передавати їх, — говорить юрист Ольга Ієвлева з Київенерго. — Якщо дані не надали, значить, квартира нічого не спожила. Однак використане тепло хтось має оплатити. На помешкання з приладами обліку розподіляти не маємо права. Тому ділимо між тими, хто не має лічильників.

Зараз ви читаєте новину «9700 гривень має сплатити родина за опалення в грудні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути