четвер, 16 квітня 2009 07:24

87 снарядів знайшли на Вінниччині

9 квітня у селі Іванівка Барського району на Вінниччині Олександр Гончаров викорчовував дерево біля свого городу. Помітив між корінням три артснаряди.

— Олександр Олексійович одразу подзвонив мені. Він колись працював у районному військкоматі, — каже голова івановецької сільради Володимир Саволюк, 33 роки. — Дякувати Богу, їх не знайшли діти чи ще хтось. Снаряди лежали на глибині до метра.

Піротехніки з обласного управління МНС виявили на цьому місці ще 84 снаряди. Кожен — 37-міліметровий. Підривали їх 9-го і 10 квітня у кар"єрі біля сусіднього села Чемериське.

— Салют був красивий, усім сподобалося, — каже Сергій Гайдиш, 24 роки, начальник групи піротехнічних робіт аварійно-рятувальної частини. — Торік ми знайшли у селі Терешки в тому ж Барському районі 35 артилерійських снарядів і тіла двох загиблих німців.

Олександр Гончаров живе у Вінниці. До Іванівки приїхав, аби допомогти на городі матері Уляні Павлівні. Снаряди знайшов між городами.

— Там такий шмат землі, він не розорюється, має площу два на три метри. То це з 20 років тому на ньому посадили невеличкий сливовий садок, — продовжує Володимир Саволюк. — Кажуть, що коли фріци відступали, то полишали у нас свої танки. Ці артснаряди не закопували. Їх, мабуть, землею присипало та танками придавило. Страшно подумати, що люди 64 роки ходили по мінному полю! Снаряди, правда, знаходили й раніше, по одному, по два. Але ж не цілий склад!

Зараз ви читаєте новину «87 снарядів знайшли на Вінниччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути