вівторок, 09 жовтня 2012 05:45

500 продуктових наборів вилучила міліція

Кандидат у депутати Верховної Ради 35-річна Алла Шлапак, що балотується у Печерському районі столиці, мала намір роздавати продуктові набори під час зустрічі з виборцями в Будинку кіно 7 жовтня. За Кримінальним кодексом, за це ув'язнюють на два роки.

Активісти громадської організації "Спільна справа" стали свідками підкупу виборців випадково, розповідає її голова Олександр Данилюк, 37 років. У цей час спільнота проводила зустріч із своїми активістами в іншому приміщенні Будинку кіно.

— Ми побачили підготовку до роздачі зо 500 продуктових наборів близько 12-ї години, викликали міліцію. Були присутні довірені особи Алли Шлапак і вона особисто, хоча потім поїхала. Коли спустився, щоб дати пояснення міліціонерам, виявилося, ті особи написали заяву, нібито я перешкоджав їхній законній агітаційній діяльності. Визнали, що це їхні продуктові набори. Але почали говорити, що вони коштують менше 33 гривень кожен. Насправді норма про 33 гривні в законі "Про вибори народних депутатів" стосується виключно партійної символіки і сувенірної продукції. Тому є склад злочину, передбаченого статтею 157 Кримінального кодексу. Я про це сказав довіреним особам і повідомив їх про кримінальну відповідальність за неправдиві свідчення і подачу неправдивої заяви. Після цього вони вибили мій телефон на підлогу. Міліція все бачила, але їх не затримали.

Пакети з продуктами вилучили правоохоронці.

На момент підготовки матеріалу в номер у прес-службі Алли Шлапак розповіли про зайнятість керівника і неможливість отримати її коментар із цієї ситуації.

Зараз ви читаєте новину «500 продуктових наборів вилучила міліція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути