Ексклюзиви
середа, 29 листопада 2006 18:24

420 тисяч гривень викрали з інкасаторської машини

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Це сталося в понеділок 27 листопада в центрі Львова.

— Легковик належить одному з банків. У авто був водій, бухгалтерка і охоронець. Ніхто з них не мав при собі зброї, — розповідає начальник міліції у Львівській області Віталій Максимов, 51 рік.

О 17.40 інкасатори під"їхали до перехрестя на вулиці Коперника і зупинилися на червоне світло. Раптом невідомий чоловік підійшов до автівки, відчинив дверцята та сів на заднє сидіння. Був без маски.

— Він приставив до бухгалтерки щось залізне і запитав: "Де гроші?", — продовжує Максимов.

Перелякана жінка відразу показала на дві сумки. Грабіжник узяв більшу, у якій було понад 400 тис. грн. У меншій лежало ще 250 тис. Наказавши нікому не говорити про пограбування, чоловік вийшов із машини.

— Ще майже годину пограбовані інкасатори їздили вулицями міста. Лише потім звернулися до міліції та написали заяву. У моїй практиці такого ще не було. Для мене це смішний випадок, — розводить руками начальник обласної міліції.

Із власних джерел "ГПУ" стало відомо, що інкасаторська машина належить банку "Надра". Радник голови Львівської філії банку 32-річний Ростислав Сироїжка факт пограбування підтвердив. І додав, що служба безпеки установи розпочала власне розслідування випадку.

Обласна міліція порушила кримінальну справу. Працівників банку, які були в машині, затримали. Вони дають свідчення. Фахівці складають фоторобот грабіжника.

Цьогоріч у травні охоронець одного з банків у Житомирі 25-річний Денис Сударєв викрав 636 тис. гривень.

2002-го в Одесі обстріляли інкасаторське авто місцевої залізниці. Тоді поцупили майже півмільйона гривень.

У жовтні того ж року в Харкові двоє грабіжників розстріляли охоронців, які супроводжували інкасатора "Правекс-банку". Викрали 102 тис. грн.

1999 року на Донеччині пограбували інкасатора Сніжнянського відділення Ощадбанку. Злочинці застосували сльозогінний газ. Викрали 9,5 тис. грн.

Англійці винесли 53 мільйони за годину

Найбільше пограбування у Великій Британії сталося в лютому цього року. 14 злочинців винесли зі сховища компанії "Секурітас" у місті Тонбрідж 53 млн фунтів стерлінгів.
Операцію провели за одну годину. Ніхто не постраждав.
У квітні під час рейду в одному з районів Лондона британська поліція знайшла в білому автофургоні 1,3 млн викрадених фунтів стерлінгів, бронежилети та в"язані маски. Через тиждень ще 11 мільйонів виявили в одній з автомайстерень столиці.

Зараз ви читаєте новину «420 тисяч гривень викрали з інкасаторської машини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути