вівторок, 13 червня 2017 06:10

30 екіпажів дорожньої поліції вийшли на патрулювання

З 12 червня в Україні почала роботу дорожня поліція. Перші 30 екіпажів ви­їхали патрулювати автотраси Київ — Харків, Київ — Зборів, Луцьк — Ковель та Ягодин — Сарни.

Повний запуск служби відбудеться восени. Більшість екіпажів ще проходять навчання. Штат становитиме 2,6 тис. працівників.

— Це нова служба, яка радикально відрізняється від дорожньої автомобільної інспекції, — говорить заступник начальника Департаменту патрульної поліції МВС Олександр Білошицький. — Не буде горезвісних засідок у кущах. Патрульні не стоятимуть на місці. Слідкуватимуть за визначеною ділянкою траси, перебуваючи в постійному русі. Як бачитимуть порушення правил дорожнього руху — зупинятимуться.

Автомобілі дорожньої поліції обладнані пристроями, що фіксують перевищення швидкості. Порушників притягуватимуть до відповідальності на місці. "Сліпих" перевірок машин не буде.

Нова структура патрулюватиме близько 9 тис. км автошляхів.

ДАІ не працює з листопада 2015 року. Її функції в містах виконували патрульні поліцейські. На міжнародні траси виїжджали мобільні групи з патрульних і працівників районних відділів поліції.

Зараз ви читаєте новину «30 екіпажів дорожньої поліції вийшли на патрулювання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути