вівторок, 01 вересня 2009 08:03

29 грамів золота розіграв серед киян Леонід Черновецький

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Ольга Дядюра показує виграний минулого тижня у лотерею золотий п’ятиграмовий злиток. Приз їй вручив мер Києва Леонід Черновецький
Ольга Дядюра показує виграний минулого тижня у лотерею золотий п’ятиграмовий злиток. Приз їй вручив мер Києва Леонід Черновецький

"Я так хвилююся! Навіть спала сьогодні погано. Ніколи ще тут не була", — каже киянка Валентина Малишева, 74 роки, піднімаючись сходами на другий поверх столичної міськдержадміністрації. Одягнена в рожеву блузку, чорну спідницю. Несе дамську сумочку.

Десяток золотих злитків 999 проби і 100 срібних 15-грамових монет розіграли минулого тижня у колонній залі мерії. Призи адресувалися киянам, які сумлінно платять за комунальні послуги. Також розігрували сканер, принтер і ксерокс та 492 фільтри для води.

Аби потрапити на Хрещатик, 36, кияни реєструвалися у кол-центрі з 10 до 16 серпня. Перші 300 осіб мали право піти на розіграш. Усього подзвонили 11 тис. людей.

Щомісяця Валентина Малишева отримує 859 грн пенсії. Із них 130 платить за комунальні послуги. Це без квартплати та плати за електрику. Якщо жити щодня на двадцятку, то суми, яка лишається, вистачає до наступної пенсії, підрахувала вона.

— Мені будь-який борг жити не дає, я думаю про нього весь час. Зберігаю всі квитанції, — каже жінка. Живе у віддаленому мікрорайоні Лісовому. Знає усіх неплатників у будинку, але їхніх прізвищ не називає. Боїться, що сваритимуть.

Пенсіонер-киянин В"ячеслав Огарков, 55 років, за квартиру платить вчасно з 1995-го. Тоді отримав житло. Сусідів-боржників зневажає.

— Це ж ненормально — не платити! Я і наперед платив би, бо 100 гривень для мене — не сума. Деякі сусіди забезпечені люди, змінили по кілька машин. Але у списках боржників на дверях під"їзду вони в перших рядах. А пенсіонери за квартиру несуть останнє, — обурюється Огарков.

Щомісяця віддають за комуналку 350 гривень

Розіграш розпочався 27 серпня, у четвер, о 13.00. Міський голова Леонід Черновецький назвав присутніх "золотим фондом" Києва. Двічі крутнув лототрон. За кілька секунд дістав номер переможця. Киянка Ольга Дядюра, 60 років, виграла 5-грамовий золотий злиток.

— Я так розгубилася! Зареєструвалася жартома, думаю, не пощастить. А тут виграла! Та ще нагородили першою, — каже вона "ГПУ". Її сфотографували з мером, Черновецький пообіцяв прислати знімки поштою.

— Для мене принципово платити за комуналку. Можу не купити якісь речі, але точно заплачу, — продовжує жінка. Чоловік у неї військовий, служив у Афганістані. Родина має пільги з оплати послуг. Живуть у трикімнатній квартирі на масиві Троєщина. Після підвищення тарифів щомісяця віддають за комуналку 350 грн. Згадує, родині було найскрутніше в 1992-му. Аби прогодувати двох дітей, чоловік працював на взуттєвій фабриці. Але навіть тоді Дядюри не мали боргів.

Черновецький пішов, розігравши першу зі ста 15-грамових срібних монет. Після нього із зали почали виходити невдоволені учасники, яким нічого не дісталося.

— Це самий настоящий лохотрон! Призвали 250 чоловік. Запустили 10 тисяч бумажок! Витягали тільки тисячні номери. А ми сиділи, як барани! — обурюється Віра Степова, 62 роки. Прощається з охоронцями і виходить на Хрещатик.

Усього столична влада розіграла три 5-грамових золоті злитки та сім — 2-грамових. Разом це 29 г золота. Банк "Хрещатик" купував у п"ятницю у населення 5-грамовий золотий злиток за 1250 грн.

Зі слів керівника Головного інформаційно-обчислювального центру мерії Станіслава Каплуненка, 94 тис. киян три роки поспіль платять справно.

Зараз ви читаєте новину «29 грамів золота розіграв серед киян Леонід Черновецький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути