середа, 03 березня 2010 07:50

250 тисяч гривень украли з банку троє безробітних

У райцентрі Рахів на Закарпатті пограбували відділення "Укрсиббанку". Троє чоловіків у чорних масках винесли 250 тис. грну

Сталося це вдень. У приміщенні відвідувачів не було. Двоє працівників банку сиділи за робочими столами. Крадії пригрозили їм пістолетом, потім зв"язали і залишили долілиць. Із каси забрали гроші.

— За кілька хвилин працівники банку виплуталися із мотузок і зателефонували у відділок, — розповідає Микола Беркела, заступник начальника Рахівського райвідділу міліції. — Грабіжники працювали в перчатках, залишили відбитки взуття.

Свідки розповіли, що того дня біля банку ходив підозрілий чоловік, усе оглядав, придивлявся. На нього звернули увагу відвідувачі магазинів, розташованих поряд. Описали зовнішність. Чоловіка зафіксували й камери спостереження банку. За фотографією міліціонери затримали грабіжника.

Правоохоронці перекрили виїзди з Рахова і в пропускному пункті зупинили автівку, якою крадій хотів виїхати з міста. За кілька годин затримали й двох співучасників.

Не встигли витратити ані гривні

Банк пограбували 28-річний Іван Мігалі із села Середнє Водяне, 26-річний Василь Мазар із села Білин Рахівського району та 30-річний Василь із міста Хуст. Усі вони безробітні.

Міліціонери кажуть, один із грабіжників мав великі борги. Тому організував злочин.

— Він розповів, що якось зайшов до банку у справах і став біля касового вікна. Касирка перераховувала банкноти. Так у нього виникла ідея про напад, — кажуть у міліції.

За попередньою інформацією, організатором був Іван Мігалі. Живе в угорськомовному селі на Закарпатті, одружений. Дітей не має. В останні роки тримав лісопереробне підприємство. Потім його закрив.

— Іван то відкриє якусь фірму, то закриє, — каже Ніцу Шімон, сільський голова Середнього Водяного. — Набрав у різних банках кредити. Оформляв не на себе, а на родичів. Був винен кілька тисяч гривень.

Спільники перебувають в ізоляторі тимчасового утримання в місті Рахів, із ними працюють адвокати. Украдені гроші міліціонери знайшли. Грабіжники не встигли витратити ані гривні.

Зараз ви читаєте новину «250 тисяч гривень украли з банку троє безробітних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути