вівторок, 17 березня 2009 18:20

23-річний Василь Мартюк став міським головою

Автор: фото з сайту plast.org.ua
  Василь Мартюк (ліворуч) обраний у неділю міським головою Зборова. Фото зроблене влітку 2006 року під час літньої зустрічі пластунів
Василь Мартюк (ліворуч) обраний у неділю міським головою Зборова. Фото зроблене влітку 2006 року під час літньої зустрічі пластунів

На позачергових виборах міського голови у Зборові на Тернопільщині переміг 23-річний Василь Мартюк. Обирався як представник Української народної партії, загалом за нього проголосували 916 осіб. Чоловік набрав 29,1 відсотка голосів.

— Кандидатів у мери було 12. Основна боротьба точилася між Мартюком та начальником райуправління агропромислового розвитку Олексієм Шевчуком, 59 років. Він зі старих партійних кадрів, був другим секретарем райкому партії. На минулих виборах Шевчук мав друге місце, думав, переможе. Але люди повірили Мартюку. За нього проголосували на 30 людей більше, — розповідає заступник голови Зборівської райради 29-річний Михайло Бігус. — Василь — наймолодший депутат райради, а тепер став ще й наймолодшим мером.

У виборчій програмі Мартюка найбільше йдеться про потребу зберегти міські історичні пам"ятки. 2009-го виповнюється 360 років від дати Зборівської битви. Присвячений цій події музей працює завдяки ентузіастам.

— Василь іще зі школи дуже активний. Ходив у турпоходи, був найкращим туристом району. Хоче, аби місто стало туристичним об"єктом. Для цього пам"ятки Зборівської битви треба зробити привабливими для огляду, — продовжує Михайло Бігус. — Люди знають Василя за його ділами.  Саме Мартюк ініціював створення в місті служби таксі. Його батько закупив для цього чотири машини. Василь агітував по установах, зустрічався з колективами. Його підтримують і 18-річні, й 60-річні.

Новообраний мер народився 20 вересня 1985 року. Він заснував у Зборові осередок молодіжної організації "Пласт". У 2007–2008 роках керував обласним її відділенням. Закінчив Тернопільський технічний університет, за фахом маркетолог. Одружений, має 8-місячного сина Івана.

У Зборові живе близько 9 тис. людей. На дільницях голосувала половина виборців.

Зараз ви читаєте новину «23-річний Василь Мартюк став міським головою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути