вівторок, 30 листопада 2010 06:00

2011-го середня зарплата становитиме 2500 гривень

 

У жовтні середня заробітна плата в Україні становила 2322 грн, що на 27 грн менше, ніж у вересні. Як повідомили в Державному комітеті статистики, найвищий рівень зарплат зафіксували в Києві, а найнижчий — у Тернопільській області. Там середня зарплатня — 3534 та 1732 грн відповідно. На початку літа середня заробітна плата в Україні була 2373 грн. У серпні її різко зменшили. Багато експертів пояснювали це настанням сезону відпусток.

— Ця негативна тенденція почалася в червні-липні, а не лише в серпні. Це було тривожно, оскільки, якщо порівнювати між роками, у червні ніколи зарплатня не знижувалася. Це свідчить про те, що економіка йде в тінь, — коментує 40-річний Павло Розенко, колишній перший заступник міністра праці та соціальної політики. — Люди вирішують просто не зв'язуватися з державою. Поза тим, сама українська економіка не показує наразі жодних позитивних сигналів, що вона оживає після кризи й активно працює. Статистика доводить, що країна досі не може вийти з кризи.

Прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що середня зарплатня у грудні буде 2700 гривень. Чи ймовірно це?

— Це маніпуляція, тому що Азаров знає, про що каже. Грудень за всі роки незалежності показує найбільше зростання зарплатні впродовж року. Бо це місяць, коли виплачують або додаткові преміальні, або 13 зарплатню, яку практикує багато підприємств. Або й просто підприємства погашають усі борги із зарплатні працівникам, щоб нормально здати річну звітність. Тому, як правило, у грудні відбувається величезний стрибок зарплат. Але ці цифри фальшиві, бо грудень не показовий. Не виключаю, що буде 2700, але це не означає, що так буде наступного року. Скоріш за все, зарплатня 2011-го становитиме близько 2500 гривень.

Зараз ви читаєте новину «2011-го середня зарплата становитиме 2500 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути