середа, 12 жовтня 2011 10:19

200 гривень хабара чиновники поділили на двох

200 грн хабара вилучили правоохоронці у двох чиновників із інспекції виконання покарань у райцентрі Тальне на Черкащині. Дві мічені купюри по 100 грн знайшли у кишенях Романа Омельченка та Віталія Царюка.

— Інспекція стежить за людьми, які отримали умовний термін або достроково вийшли з в'язниці. Раз на місяць засуджені мають прийти відмітитися, — розповідає місцевий правоохоронець. Прізвища просить не називати. — Цього разу тальнівський дядько був умовно засуджений на один рік за те, що увірвався до помешкання своєї колишньої дружини й заснув на ліжку. Термін покарання збігав у квітні наступного року. Чиновники натякнули, що можуть посприяти в отриманні амністії. Запросили 200 гривень. Гроші поділили. Під час затримання мічені купюри виявили в обох. Якби сума була більша, то все закінчилося би тюрмою. А так просто обох звільнять з роботи за корупцію.

200 грн — найменша сума хабара, з яким затримували чиновників на Черкащині. Торік узимку 500 грн вимагав інспектор  Державтоінспекції — Леонід Заграничний. Під час затримання працівники Служби безпеки вивихнули йому руку. Теж торік за $300 затримали головного лікаря однієї з районних лікарень. Він вимагав гроші за влаштування на роботу медсестрою.

Зараз ви читаєте новину «200 гривень хабара чиновники поділили на двох ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути