середа, 26 вересня 2012 00:45

17 школярів отруїлися перцевим газом

21 вересня із симптомами отруєння невідомим газом у лікарню привезли 17 учнів школи №9 міста Миргород Полтавської області. Згодом дізналися, що діти надихалися перцевим газом із балончика, який принесла одна зі школярок.

Школа триповерхова, цегляна. Її звели у вигляді літери "П". Прибудоване двоповерхове приміщення — спортзал, їдальня та актова зала.

У понеділок, 24 вересня, о десятій ранку на третьому поверсі у коридорі біля вікон кілька гуртів підлітків. Одна дівчина прямо на підвіконні переписує в зошит домашнє завдання. Шестикласниця ганяється за хлопцем, який забрав у неї рюкзак.

Біля кабінету хімії чекають кілька восьмикласників.

— Я такого не зробив би. От придурок, не бачив, що написано на балончику, — каже учень.

— А він ще читати не вміє, — відповідає школярка. Голосно сміються.

— На перерві купила коктейль. Піднялася на третій поверх. У нас там мав бути урок. Зразу відчула запах типу стірального порошку. А потім стало першити в горлі і почався безперервний кашель, — розповідає учениця 8-А класу Анжела Іващенко, 13 років, поправляє бант на голові.

Усіх дітей із цього поверху відразу перевели до кабінету в іншому крилі навчального закладу.

— Після дзвінка на третій урок підійшли керівники п'ятьох класів, — розповідає Людмила Рябоконь, завуч школи. Сидить у кабінеті завучів. Крутить ручку. — Сказали, в дітей симптоми схожі на отруєння: першить у горлі, сухий кашель. Я сама швиденько піднялася туди, відчула, що в горлі дійсно пече. Дітей, які кашляли, відправили до шкільного медика. Той викликав "швидку". Прийняли рішення всіх дітей вивести на подвір'я. Відчинили вікна в коридорах, класах.

Рятувальники, які прибули до школи, не встановили, яким газом отруїлися учні. Лише ввечері діти розповіли, що розбризкали газовий балончик.

— Учениця восьмого класу у сумці мала перцевий балончик для самозахисту, — продовжує завуч. — Живе на окраїні міста. Було, що її десь перестріли, налякали. Тому й носить балончик. Дала однокласнику на перерві книжку, сама пішла гуляти. Він клав книжку у сумку і побачив балончик. Вирішив із другом спробувати, як пахне. Напшикали в коридорі.

Коли школярів стали виводити на подвір'я, ці хлопці та дівчина злякалися, пішли в туалет і там балончик викинули.

Госпіталізованих школярів медики додому відпустили ввечері того дня. Після вихідних усі були на уроках. Медики взяли в них аналізи крові, сечі, зробили кардіограму, дали засоби проти отруєння.

Вчителі учнів не карали. Запросили працівників міліції для профілактичної бесіди.

Зараз ви читаєте новину «17 школярів отруїлися перцевим газом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути