вівторок, 16 листопада 2010 02:30

163 тисячі українців зробили щеплення проти грипу

Автор: фото: Олька КАМЄНЄВА
  Біґ-борд на Кудрявському узвозі Києва
Біґ-борд на Кудрявському узвозі Києва

В Україні з'явилися біл-борди з написами "Захворів? Сиди вдома! Прості речі рятують життя". Інформаційну кампанію запустило Міністерство охорони здоров'я спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) і Швейцарським бюро співробітництва в Україні.

— Усього розмістили 200 біл-бордів у 19 найбільших містах України і 500 сітілайтів у 21 місті, — каже координатор ЮНІСЕФ Ганна Суходольська. — Залишатися вдома при перших ознаках хвороби — не йти на роботу або, якщо захворіла дитина, не вести її до школи чи дитячого садочка. Зазвичай українці цього не дотримуються, провокують погіршення стану хворого, наражають оточуючих на небезпеку. До простих речей, які рятують життя, відноситься і таке: уникнення скупчень людей, частіше миття рук, повноцінне харчування, висипляння, уникнення перевтоми. Радимо звертати на це увагу, щоб не захворіти.

За перший тиждень листопада майже 46 тис. українців захворіли на гострі респіраторні інфекції, 481 відвезли до лікарні, зі слів головного державного санітарного лікаря Сергія Риженка. Це нижче епідемічного порогу. У МОЗі очікують зростання захворюваності на грип і ГРВІ в кінці листопада.

Загалом по Україні щеплення проти грипу зробили 163 тис. осіб. Найменше в Чернігівській області та в Києві — 670 і 830 громадян.

Зараз ви читаєте новину «163 тисячі українців зробили щеплення проти грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути