Ексклюзиви
середа, 08 червня 2011 00:45

142 дітей лікарі оглянули за день

Наприкінці квітня у Черкасах відкрили дитячу обласну лікарню. На відкриття приїжджав президент Віктор Янукович. Перерізав червону стрічку й увійшов у приміщення. Решту людей не пустили — не завершені оздоблювальні роботи. Губернатор Черкащини 58-річний Сергій Тулуб пообіцяв, що установа запрацює 1 червня.

У четвер, 2 червня, з донькою 7-річною Світланою йдемо в лікарню. На території майже не видно людей. Уздовж зовнішньої огорожі засохли кілька деревець, висаджених до приїзду глави держави.

Вхідні двері поліклініки відчинені. У реєстратурі двоє сестер. Кажу, що приїхав із райцентру Тальне, хочу, щоб дитину оглянув хірург. Записують прізвище й направляють у кабінет №3. Карточки не питають.

У коридорі немає людей. У кабінеті хірурга із меблів стіл та стілець. Показую лікарю рубець на животі доньки — від червоної плями, гемангіоми. Світлану оперували, коли їй було два місяці.

— З професійної точки зору операцію зробили вдало, — пояснює хірург Михайло Васильович. — Гемангіоми немає. З косметичного боку — погана робота. Можна було зменшити рубець. З віком дитина його соромитиметься.

Пропонує звернутися до нього за місяць-два.

— У разі невідкладного оперативного втручання ми відправляємо дітей до першої міської лікарні, онкохворих — до онколікарні. Тут лише консультуємо. Але за місяць-другий запрацюємо повноцінно. Буде все — від консультації до операційного та післяопераційного лікування. Тож якщо вам не горить, зачекайте трохи. Операція обійдеться щонайбільше у 500 гривень. Для розсмоктування внутрішнього рубця треба купити російські ліки — коломезин. Це найкращий препарат. Можна замінити іншими. Але буде не той ефект.

Медсестра записує наші дані. Вибачається за незручності.

— Ми працюємо тільки другий день, — пояснює.

Черкаську обласну дитячу лікарню зводили 18 років. За один день, 1 червня, прийняли 140 дітей із Черкас та області, двох — із Кіровоградщини. На прийомі були 20 лікарів.

Коли запрацює стаціонар, у реєстратурі поліклініки не знають.

Зараз ви читаєте новину «142 дітей лікарі оглянули за день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути