середа, 22 червня 2011 00:00

"У дворняг більше в мозгах, ніж у багатьох людей"

Автор: фото з сайта www.liashko.ua
  Нардеп Олег Ляшко з донькою Владиславою привів пса Шахтарика на Співоче поле в Києві на ”Кубок Барбоса”. Собаку підібрав на вулиці кілька місяців тому
Нардеп Олег Ляшко з донькою Владиславою привів пса Шахтарика на Співоче поле в Києві на ”Кубок Барбоса”. Собаку підібрав на вулиці кілька місяців тому

У столиці на Співочому полі пройшла виставка "Кубок Барбоса". Участь у ній взяли 90 безпородних собак.

Одним із перших туди приходить нардеп 38-річний Олег Ляшко з донькою Владиславою. Веде на повідку чотиримісячного пса Шахтарика.

— Підібрав його кілька місяців тому, — Олег чухає собаці за вухом. — Пішов зі своїм ротвейлером Іджі гуляти. Потягла мене в кущі. Дивлюся, а там лежить замизганий, нещасний песик. Стало його шкода, тому забрав додому. Попервах він їв усе на світі, бо був голодний. Зараз став балуваний, їжу лишає.

До Шахтарика підходить мініатюрний пес у червоній спідничці. Обнюхує.

— Моя Джулі любить великих собак, — розповідає киянка 34-річна Наталія Овчиннікова. — Завжди підбігає з ними знайомитися, та вони чомусь не відповідають взаємністю. Джулі знайшла рік тому біля смітника. Вона вилизувала порожню консервну банку.

Ведучі по черзі запрошують господарів із собаками на центральний майданчик. Чотирилапі показують знання команд і демонструють таланти. Переможцем стає 4-річний дворняга Дік. Його власнику 38-річному Олегові Мельнику вручили 15-кілограмовий пакет корму, сертифікат на річну вакцинацію та обслуговування у ветеринарній клініці.

— Діка купили на Куренівському ринку, — говорить Олег Мельник. — Одразу почали з ним займатися — вчили по колесах стрибати, за паличкою бігати, виконувати команди. Він легко вчився — у дворняг більше в мозгах, ніж у багатьох людей.

У парку лунає музика. Дік підвиває.

— Любить підспівувати, коли чує по телевізору якусь мелодію.

Зараз ви читаєте новину «"У дворняг більше в мозгах, ніж у багатьох людей"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути