четвер, 28 грудня 2017 12:45

Покинутий Тараканівський форт на Рівненщині приваблює туристів таємничими легендами
13

Фото: Олег БОЖКО

Тараканівський форт – оригінальна туристична цікавинка, яка приваблює мандрівників зі всієї України. Багато хто вважає Тараканівський форт загадковим і навіть містичним місцем, про яке вже складено безліч легенд.

Форт розташований буквально в кількох кілометрів від міста Дубно на Рівненщині. Також до нього можна дістатись і зі Львова електричкою: спершу до самого Дубно, а тоді – маршруткою. До форту веде грунтова дорога, тому багато хто йде пару кілометрів пішки. Під час прогулянки можна насолодилися місцевою природою.

Автор: Олег БОЖКО
 

Найкращий варіант – не відправлятися у форт самому, бо у ньому можна легко заблукати. Краще вирушати в поїздку компанією або скористатись послугами гіда, який розповість багато цікавих історій, пов'язаних із цим місцем. Закинутий форт замаскований порослими травою валами. Входом до форту є величезний бетонний отвір. За товстими холодними стінами форту розташовувалася казарма, криниці, туалети, лікарня, баня, пральня, склади і навіть морг. У форті є підземні ходи, якими можна довго блукати. Але треба бути обережним, щоб не провалитися у яму.

Автор: Олег БОЖКО
 

На долю Тараканівського форту випадало немало історичних випробувань. Будівлю форту збудували у 1890х роках за наказом Олександра ІІІ для захисту львівської залізниці. Форт став частиною системи оборонних укріплень західних рубежів Російської Імперії. Форт пережив дві світові війни. Змінювали ся його господарі, а з ними – і призначення форту.

Автор: Олег БОЖКО
 

За Першої світової війни у 1915 році частини південно-західного російського фронту відійшли з форту без бою. Руйнування об`єкту сталося влітку наступного 1916 року, коли під час Брусиловського прориву російські частини вибили з цих укріплень частини австрійської армії. У тих боях загинуло 200 австрійських солдатів, які поховані біля форту. Через загибель тут багатьох військових місце овіяне легендами. Кажуть, привиди солдат досі блукають коридорами Тараканівського форту.

Автор: Олег БОЖКО
 

У період СРСР на території форту хотіли влаштувати склад для консервації. Для цього розчистили каземати, спеціально поставили двері та освітлення. Але через надто високу вологість приміщень від такої ідеї довелося відмовитись.

Сьогодні Тараканівський форт перебуває у покинутому стані і з кожним роком все більше руйнується. Зараз минула велич форту приваблює туристів. Особливо тих, хто любить гуляти закинутими будівлями і полоскотати собі нерви.

Зараз ви читаєте новину «Покинутий Тараканівський форт на Рівненщині приваблює туристів таємничими легендами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути