четвер, 07 травня 2020 14:01

Втрата мільйонів доларів і робочих місць: ООН прогнозує невтішні перспективи для туризму

Втрата мільйонів доларів і робочих місць: ООН прогнозує невтішні перспективи для туризму
Недоотримані доходи країн світу від фактичної заборони на міжнародні подорожі в ООН оцінюють у $80 млрд. Фото: pixabay

Кількість міжнародних туристів у світі, за підсумками 2020 року, може скоротитися на 58-78% проти аналогічного показника попереднього року.

За підсумками першого кварталу, міжнародний туризм у світі вже скоротився на 22%, зазначає у доповіді Всесвітня організація туризму, структурна одиниця Організації Об'єднаних Націй, передає "Громадське".

"Світ зіткнувся з безпрецедентною кризою в системі охорони здоров'я та економіки. Туризм постраждав дуже сильно, що загрожує мільйонам робочих місць в одній із найбільш працемістких галузей економіки", — повідомив секретар Всесвітньої організації туризму Зураб Пололікашвілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали дату відкриття туристичного сезону

Недоотримані доходи країн світу від фактичної заборони на міжнародні подорожі в ООН оцінюють у $80 млрд. Також вони можуть зрости ще більше до кінця 2020 року.

Організація має три прогнози щодо відновлення міжнародного туризму: за першим сценарієм міждержавні кордони почнуть відкривати на початку липня. У такому разі падіння кількості міжнародних туристів 2020 року складе 58%.

Другий сценарій передбачає, що кордони для туристів почнуть відкриватися на початку вересня (тоді падіння туризму складе 70%), а третій — на початку грудня (тоді падіння складе 78%).

За прогнозами ООН, кількість міжнародних туристів 2020 року може скоротитися на 0,85-1,1 млрд осіб, а втрата доходів від туристів може сягнути $1,2 трлн. Це поставить під загрозу до 120 млн робочих місць у всьому світі.

Про розробку єдиного документа з умовною назвою "Cоvid-паспорт" домовилися міністри туризму країн Європейського Союзу. У всіх країнах ЄС він виконуватиме роль сертифіката безпеки в галузі.

Зараз ви читаєте новину «Втрата мільйонів доларів і робочих місць: ООН прогнозує невтішні перспективи для туризму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути