вівторок, 28 квітня 2020 10:10

У Євросоюзі придумали, що робити з туристами

У Євросоюзі придумали, що робити з туристами
Туристи в Європі повинні будуть мати "Cоvid-паспорт". Фото: pixabay

Про розробку єдиного документа з умовною назвою "Cоvid-паспорт" домовилися міністри туризму країн Європейського Союзу.

У всіх країнах ЄС він виконуватиме роль сертифіката безпеки в галузі, про це розповів міністр туризму Хорватії, яка головує в ЄС, Гарі Капеллі, передає "Укрінформ".

Під час конференції міністрів всіх країн - членів ЄС та єврокомісара з питань внутрішнього ринку дійшли кількох висновків, зокрема в організації спільного європейського підходу для виходу з кризи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада Сицилії приготувала для туристів привабливу пропозицію

"Це включатиме створення спільних протоколів і заходів у сфері здоров'я та безпеки. Міністри погодилися, що має бути створений спільний документ з умовною назвою "Covid-паспорт", який буде чинним у всьому Євросоюзі", - сказав Капеллі.

За його словами, міністри та Єврокомісія погодили спільну позицію про те, що короткостроковий Фонд відновлення, який створюватиметься під егідою ЄК та за участі країн-членів, включатиме видатки на відновлення туристичної галузі в обсязі 20-25%.

Це той самий відсоток, який туристична галузь має отримати у Багаторічній фінансовій перспективі ЄС на 2021-27 роки.

Міністр розповів, що за звичайних умов туризм не виконує настільки значущої ролі у БФП, але зараз склалася унікальна позиція з боку країн-членів: галузь має становити 20-25% довгострокового бюджету.

"Саме туризм має виконати дуже важливу роль у відроджені економіки всіх наших країн. Ми завжди вважали, що він займає забагато місця в економіці Хорватії, але сьогодні почули про таку саму ситуацію в інших країнах, як-от Італія, Іспанія, Португалія, Греція. Наприклад, в Італії на туризм припадають 12-13% ВНП та близько 15% усієї робочої сили. Тож цей напрямок є важливим для всіх" - підсумував представник хорватського головування ЄС.

Через загрозу поширення коронавірусу кордони Італії залишаться закритими для іноземних туристів мінімум до кінця 2020 року. Рішення про відкриття кордонів уряд ухвалюватиме залежно від розвитку епідеміологічної обстановки в Італії, а також від дій інших держав.

Зараз ви читаєте новину «У Євросоюзі придумали, що робити з туристами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути