вівторок, 20 лютого 2024 15:01

Весняні канікули: назвали сім міст світу для ідеальної відпустки

Перший сезон відпусток завжди припадає на весняні місяці.

Мандрівники з усього світу називають найкращі туристичні напрямки для весняних канікул.

Автор: marakuya
  Канкун – розташований на півострові Юкатан, входить до десятки найкращих курортів світу
Канкун – розташований на півострові Юкатан, входить до десятки найкращих курортів світу

У списку популярних міжнародних напрямків, де прагнуть насолодитись весною, лідирують Орландо, і Канкун, Пунта-Кана і Мехіко, пише Expedia.

"Цього року весняні подорожі будуть ще активнішими, оскільки на початку квітня до аеропортів прибудуть апарати пошуку сонячного затемнення", — сказала Мелані Фіш, керівник відділу зв'язків із громадськістю Expedia Group Brands.

Тиждень, починаючи з 2 квітня, буде найзавантаженішим і найдорожчим часом для авіаперельотів.

Канкун, Мексика

Автор: marakuya
  Канкун – розташований на півострові Юкатан, входить до десятки найкращих курортів світу
Канкун – розташований на півострові Юкатан, входить до десятки найкращих курортів світу

Це один з найпопулярніших пляжних напрямків світу з середніми денними температурами 25-28 градусів тепла з березня по травень. При цьому Мексика є однією з найбільш доброзичливих до іноземців країн світу, там цілком доступні ціни і є чимало гідних уваги пам'яток.

Токіо, Японія

У березні-квітні в Японії, яку раніше визнали найкрасивішою країною світу, в самому розпалі сезон цвітіння сакури. Традиційно помилуватися квітом вишні до столиці з'їжджаються туристи з усього світу.

Лондон, Велика Британія

Британська столиця щорічно потрапляє в список найпопулярніших туристичних напрямків світу, а навесні 2024 року туристів туди додатково привабити можуть кілька заходів, як, наприклад, фестиваль світла, запланований на травень.

Париж, Франція

Автор: pinterest
  Париж весною
Париж весною

Ще один "вічний" топ напрямок світу, куди туристи продовжуються з'їжджатися незважаючи на величезні натовпи і високі ціни. Якщо ви хочете відвідати французьку столицю саме цього року, то краще вибрати весну, оскільки влітку до традиційного туристичного ажіотажу додасться і потік спортивних туристів, які приїдуть на літню Олімпіаду в Париж. Вже відомо, що у зв'язку з цим заходом влітку в місті піднімуться ціни на проживання та проїзд у громадському транспорті для туристів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 цікавих фактів про країни світу, які ви, ймовірно, не знали

Пунта-Кана, Домініканська Республіка

Ця тропічна країна з приголомшливими пляжами і вельми приємними цінами навесні підкуповує туристів і комфортними погодними умовами – з травня по березень температура повітря тут становить 25-26 градусів тепла при найнижчій за рік кількості опадів і найбільшій кількості сонячних годин.

Рим, Італія

Минулого літа екскурсії по "вічному місту" перетворилися на справжнє пекло через рекордну спеку, що накрила Європу. Оскільки в цьому році кліматологи прогнозують приблизно такі ж літні температури, краще спробувати потрапити в Рим навесні. До того ж, є шанс, що і людей тоді буде трохи менше – в топ-сезон там буквально не проштовхнутися.

Барселона, Іспанія

Столиця Каталонії також є одним з найбільш переповнених туристами міст Європи, які краще відвідувати в міжсезоння. Весняна температура в Барселоні коливається в межах 14-19 градусів тепла – ще недостатньо для купання в морі, але дуже комфортно для приємних прогулянок.

Узбережжя Іспанії приваблює мандрівників з усього світу сонячними пляжами, смачною їжею та різноманітним активним відпочинком.

Але важливо знати і заборони, які діють на пляжах. Інакше можна отримати чималий штраф.

Зараз ви читаєте новину «Весняні канікули: назвали сім міст світу для ідеальної відпустки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути