понеділок, 29 жовтня 2012 16:01

В ОАЕ заборонено триматися за руки і фотографувати арабських жінок
10

Фото: Фото: Gazeta.ua

"В ОАЕ дивне поєднання дивних правил, законів і принципів, - розповідає Ірина, 24-річна львів'янка, більше року працює в Дубаї у ресторанному бізнесі. - Не можна торкатись до арабського чоловіка, не можна фотографувати арабських жінок, не можна виявляти до них зайву увагу. Під час рамадану нікому їсти в публічних місцях не можна. Діти розбещені й поводять себе, наче їм все дозволено".

Дівчина каже:  всюди, де б ти не був, - чи в піцерії, чи у торговельному центрі, - є кімнати їхніх молитов, де вони збираються декілька разів на добу. Заклик до молитви лунає голосно і всюди.

"Жінки в Дубаї носять хіджаб, що закриває все, крім долонь і обличчя, - продовжує Іра. - Можна побачити також жінок із Саудівської Аравії. Вони прикривають долоні та лице, іноді навіть очі приховані за спеціальною тканиною. Вдови арабів носять на обличчі металеві маски. За легендою жінки носять чорне плаття, абайя, а чоловіки  - біле, бо жінка є тінню чоловіка, а тінь - чорна, ось вони і ходять у чорному".

"Щоб одружитись з місцевим чоловіком, треба зустрічатись з ним від 2-ох до 4-ох років. За вами стежитиме спеціальна комісія. Після 10 років сімейного життя вам дадуть громадянство", - ділиться дівчина.

Іра запевняє, місцевим жителям і тим, хто отримав громадянство, держава надає повну страховку. Навіть покриває витрати на лікування за кордоном. Якщо хтось із родичів їде з хворою людиною на лікування за кордон, йому також все оплачує держава.

"Алкоголь заборонений, - розповідає вона. - Без ліцензії його купити не можна. Тільки в певних місцях - територія фрі-зон візи. Але знову ж таки, якщо ти працюєш в їхній компанії і вона надає житло, зберігати алкоголь вдома не можна. Представники фірми час від часу приходять провірити, чи ти доглядаєш за житлом. Хочеш випити  - йди в заклад, де продають алкоголь. Пиво коштує 40 дірхам, це 88 гривень ( 1 дірхам – 2,2 гривні). Віскі чи коньяк продають по 30 грамів порцію, а не по 50 грамів, як у нас, від 50-60 дірхам і вище. У кожного тут свої машини. Вони як непотріб. Авто, віком у рік, вже не купують. Їх лишають просто на парковках, якщо в господаря з'являється нова тачка".

За словами львів'янки, автомобілі в межах країни мають рухатися зі швидкістю не нижче 60км/год і не швидше 120 км/год. Над дорогами збудовані спеціальні рамки, які сканують картки на лобовому склі кожного авто. З карток автоматично знімають суми за перевищення швидкості, за користування платною автомагістраллю, наприклад Emirates Road. Зелене світло світлофора вмикається на вимогу. Хочеш перейти дорогу – натискай кнопочку, почекай, доки з'явиться зелене і переходь. Пiшоходів дуже мало.

"В Дубаї пенсіонерів майже немає, - каже Іра. -  Вони всі залишились в своїх поселеннях. Тут максимальний вік - десь 50 років. Молодь вчиться у найпрестижніших вишах світу. Тут є заробітчани звідусіль. Роблять все. Суднобудівники, інженери, будівельники, продавці, офіціанти та авантюрні повії, які не бояться навіть довічної депортації та в'язниці. Проституція офіційно, звісно, заборонена. Повіями працюють в основному філіпінки та негритянки. Слов'янок вважають найдорожчими. Кажуть, що навіть деякі арабки цим займаються, але коштує такий секс як космічний корабель. Українська молодь тут працює в готелях, ресторанах, в туристичних фірмах, великих магазинах – хто як може, так і крутиться."

Ті, хто працює в сфері обслуговування обов'язково повинні володіти арабською, англійською та російською. Англійську зрозуміють всі. Обов'язковим для заробітчан є проходження медогляду. Аналізи на СНІД, гепатит форми В і С, флюорографія. Якщо із цим щось не в порядку - одразу виряджають з країни.

"Ціни на продукти тут середні, якщо брати відповідно до зарплати, - завершує розповідь Ірина. – Дорогі фрукти і зелень. Все привозять з-за кордону. Вода в кранах паскудна, її беруть з затоки, прочищають фільтрами, але це все одно не допомагає".

 

Зараз ви читаєте новину «В ОАЕ заборонено триматися за руки і фотографувати арабських жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути