неділя, 13 січня 2013 23:33

До каліфорнійського Діснейленду можна потрапити безкоштовно
8

Фото: Фото: Марія Шайдрова

Влітку 2011 року мені випала нагода відвідати в США парк Діснейленд та Каліфорнія Едвенчор (California Adventure – це порівняно нове відгалуження Діснейленду). Вхідні квитки разом коштують 150 доларів.

Сума досить не маленька та й трішки дорого. Тому я та мої американські друзі, яких я відвідувала, перерахували всіх знайомих та знайшли серед них офіціанта, який працює в Діснейленді. Кожен працівник парку має можливість провести з собою безкоштовно друзів. Максимум трьох людей на тиждень. Ось так ми скористалися цією нагодою та слізно попросили нашого знайомого провести й нас таким способом. Більше того, абонемент ми отримали на трьох одразу в обидва парки: Disneyland та Disney Сalifornia Adventure.

Каліфорнійський Діснейленд був першим парком в стилі казок та героїв "The Walt Disney". Йому близько 57 років. При цьому мушу сказати, що деякі атракціони мали за спиною 40 років та тримались при цьому просто чудово. Це мене вразило найбільше, тому що скрізь відчутна якість.

Діснейленд має шість маленьких країн: Країна Фантазії (Fantasy Land), Країна Майбутнього (Tomorrow land), Площа Нового Орелану  (New Orleans Square), Країна Пригод (Adventure Land), Країна тваринок (Critter Land), Місто Мікі (Mickey's Town), Прикордонна місцевість(Frontier land). Кожна з цих країн ховає в собі численні інсценізації життя діснеївських героїв, тематичні атракціони та дійства. Наприклад, Країна Майбутнього — це "Зоряні війни", тобто роботи, космічні кораблі та польоти. Найулюбленіший мій атракціон — Space Mountain, чи українською Космічна гора. Але для того, щоб отримати три хвилини задоволення на  шалених гірках в космічній темряві, потрібно простояти близько години в черзі під палючим сонцем.

Так, в Діснейленді існує безліч розваг та черг. Тому коли вам вдається за день побувати на десяти атракціонах, то вважайте, що день був вдалим. Але черги тут спокійні, головне вчасно їх зайняти. І площа парку не така вже велика, як здається. Масштабність створює в основному натовп. Щодо інших країн, то є суто дитячі: Місто Мікі та Країна Фантазії. Але їх обминати не раджу, бо фотографії на фоні славетного діснеївського замку варті відвідин цих країн.

Також ви маєте змогу побувати в піратському підземеллі, поговорити з привидами та Попелюшкою, поїсти в тематичному кафе з Пінокіо тощо. Весело в Діснейленді й дитині, й дорослому.

Відмінності між автентичним Діснейлендом та Каліфорнія Адвенчор в тому, що перший парк — це історії, а другий — просто розваги. Тому, я думаю, якщо ви будете у штаті Каліфорнія, то варто побувати в кожному з них.

Щодо відвідувачів Діснейленду, то вони поділяються, як на мене, на дві категорії: мексиканці та немексиканці. І відрізнити їх дуже легко. Коли працівник біля атракціону запитує в групи, скільки людей, для того, щоб розподілити місця, то немексиканці відповідають — 3, мексиканці — 15. В ці п'ятнадцять входять всі: від немовляти до прабабусі. Це не дивно, адже Каліфорнія має багато жителів Латинської Америки.

Деякі відвідувачі Діснейленду цікаво одягаються. На голові мають вуха Мікі чи піратський капелюх. І навіть з дорослих в одязі принца та принцеси тут не сміються, тому що Діснейленд — це дорога в казку та дитинство.

 

Зараз ви читаєте новину «До каліфорнійського Діснейленду можна потрапити безкоштовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути