понеділок, 03 грудня 2012 14:17

У Чикаго не можна прийти на пляж у плавках - подумають, що збоченець
49

Фото: Фото: Тарас Хлібович

47-річний фотограф з Тернополя Тарас Хлібович сім років жив в містах Детройт та Чикаго на півночі США.

"Американці мандрують, як цигани. Сьогодні живе в Нью-Йорку, а завтра вже в Вашингтон поїхав, бо там робота краща є. Перший час я жив в Детройті, ? колишньому індустріальному центрі, то тепер там розруха, бо всі виробництва вивели в Мексику чи в Канаду – там дешевше, - розповідає Тарас. - Люди повиїжджали. Величезні старі будинки ще часів Аль-Капоне в центрі міста стоять з фанерою в вікнах. Вже подумують про те, щоб закрити відомий детройтський автосалон – бо весь світ з'їжджається, а тут не Америка, а Африка якась – бо самі чорні лишилися жити."

"Чорні за менталітетом дуже близькі до українців – їм нормально жити "в срачі". Якщо в класичному американському середовищі кожен парк вилизаний: газончики рівні, квіточки кругом ростуть, то в чорному районі все як у нас – трава некошена, і кругом папери валяються."

Американці пашуть „як чорні". В офісах робота з сьомої ранку починається, то люди, що доїжджають, в п'ятій ранку вже на ногах. В Чикаго, де я жив більшість часу, о шостій ранку вже такий шум, що спати неможливо.

"Не працюють в Америці якраз чорні. В них там така мода: чоловіки не знають чи мають вони дітей чи ні – трахаються направо і наліво, як павіани. Жінкам також вигідно – набирають дітей, і як одинокі мами мають таку допомогу, що вистачає на їдло, на машину, а за хату їм держава платить."

Включаєш „чорну" радіостанцію – якийсь такий спокій. Ні реклами ні інформаційних програм, навіть ведучих нема, просто музика: бум-цик-цик.

"Останнім часом трохи міліція порядок навела, а ще пару років тому чорні крали все що не так лежало. Якийсь легковірний американець прив'яже ровер до півтораметрового стовпчика – чорний його через верх зніме. В одного знайомого на будівництві компресор просто під час роботи вкрали. Він на другому поверсі цвяхи бив пневмомолотком, а компресор, приєднаний шлангом, на першому стояв. Б'є собі цвяхи, тут чує хтось внизу за шланг смикає. Злодій не зразу догадався шланг від'єднати. На базарчику могло вийти так, що купляв вкрадений в тебе ж інструмент."

Правда є і інші чорні – пристойні, інтелігентні. Мав одного такого знайомого, він працював на швидкій. Казав, що своїх соплемінників стидається."

Чорного, який народився в США від тих, які щойно приїхали, одразу відрізниш. Корінні світліші і вгодованіші.

Ґускоязичні" в Чикаго – то переважно євреї. Живуть на американську пенсію, і при цьому ненавидять Америку. „Как ето, Украина в НАТО? Ето же американский сапог". Та ти ж сам в тому сапогу живеш. Виліз Америці на шию, і ще ногами баламкаєш.

У Індусів в Америці постколоніальний синдром. Коли добре заробляють – наймають білих на роботу, і так їх гноблять, так мізки грають за кожну дрібницю, що працювати неможливо. У вихідців з Індії три можливі місця для роботи: лікар, програміст і продавець на заправці.

За статистикою тільки 35% американців мають своє житло. Решта живуть на оренді. Якщо ти не бачиш перспектив працювати на одній роботі хоч 10 років, то житло в кредит не береш, бо як не матимеш чим платити – заберуть.

П'ють у містах мало – переважно пиво і то 0,33 л – їм від цього весело. Я і для себе визначив, що то добра людська норма. Тепер 0.5 лізе вже з трудом.

Горілка в Америці добра, зранку голова не болить.

Гей-парад в Чикаго – то як національне свято. Тільки глядачів три мільйони приходить. Під музику в колоні йдуть пожежники, поліція, місцеві хокеїсти, політики. То вже атракція в них, а не якась форма протесту. Справжні геї не дуже туди й ходять. Дивився документальний фільм про геїв в Америці, то, виявляється, на період, коли вони почали боротися за свої права, їх було більше ніж тепер, коли все стабілізувалося і їм все дозволили.

"Був тісно знайомий з двома лесбіянками з ріелторської контори ? Стейсі і Ніколь. Я їх Стасік і Коля називав. Стейсі виглядає як мужик, а Ніколь – справжня секс-бомба. Пішли в банк сперми, і Ніколь народила дитину, тепер разом її виховують. В професійному плані вони кращі за деяких мужиків, правда у побуті страшно бардачні люди."

Геї навпаки, дуже акуратні. Таку чистоту дома тримають – як у музеї.

Американські гомосексуалісти дуже подібні на хлопців-гомофобів з України – підкачані, короткострижені, часто лисі. Явна ознака американського гея – шорти вище коліна.

Якщо прийдеш на пляж купатися в плавках, то хтось може тихенько і міліцію викликати: „Тут прийшов якийсь збоченець і показує свої причандали". Плавками там вважають спортивні довгі шорти з квіточками.

"Є в Чикаго один дядько – прикладає до голови банки з під пива і вони ніби прилипають. З цього живе – ходить по фестивалях. Ще один – приварив довкола ровера металічне коло. Підїжджає до дорогих кабаків – за 50 баксів переворот на цьому колесі показує. По наших мірках то дурачки, а в Америці якийсь мало не культ таких дивних людей."

В Чикаго більше розвідних мостів ніж в Санкт-Петербурзі.

 

Зараз ви читаєте новину «У Чикаго не можна прийти на пляж у плавках - подумають, що збоченець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути