середа, 29 червня 2022 11:51

Укрзалізниця збільшує ціни на перевезення

Укрзалізниця збільшує ціни на перевезення
Укрзалізниця збільшує ціни на перевезення. Фото - УЗ

Міністерство інфраструктури підтримало пропозицію Укрзалізниці підвищити на 70% тарифи на перевезення всіх груп вантажів.

Завдяки цьому УЗ планує отримати додатково понад 11 млрд грн до кінця 2022 року. Про це повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков у Facebook.

"Навіть за умов підвищення, українські тарифи залишаються нижчими, ніж в державах ЄС. Завдяки індексації фінансовий стан Укрзалізниці буде стабілізовано," – йдеться у повідомленні.

За словами Кубракова, з початку повномасштабного вторгнення РФ Укрзалізниця прийняла на себе один з найважчих ударів агресора.

Вантажні перевезення, які є ключовим джерелом прибутку компанії, скоротилися на 65,3%. Майже 6 300 км колій було зруйновано ворогом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від голови Пентагону до Макрона з Шольцом: світові зірки і політики пересіли на Укрзалізницю

Держава субсидує УЗ з лютого для того, щоб вона могла продовжувати виконувати свої гуманітарні та оборонні функції. На рахунки компанії вже було спрямовано 10 млрд грн. Але щомісячні витрати підприємства сягають понад 7 млрд грн.

"Ми усвідомлюємо, що підняття тарифів матиме вплив на підприємства, які користуються залізницею для перевезення вантажів. Однак я впевнений, що бізнес, який орієнтований перш за все на зовнішні ринки, адаптує свою діяльність, так, як це робить вся країна в жорстких та несправедливих умовах російської агресії", – додав міністр.

З початку повномасштабного вторгнення країни-агресорки Росії в Україну з українських залізничних вокзалів запустили потяги, які прямують у сусідні країни. Евакуаційні поїзди вирушали з Києва та Львова до різних міст Польщі. Згодом перевізники налагодили стале сполучення між українськими містами та іншими країнам.

Зараз ви читаєте новину «Укрзалізниця збільшує ціни на перевезення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути