Ексклюзиви
вівторок, 21 січня 2020 13:10

Українцям дали поради, як простіше отримати візу до США

Українцям дали поради, як простіше отримати візу до США

Отримати візу до США доволі складно. Через страхи у відмові багато українців не подають на американські візи взагалі, але часто ці страхи перебільшені. Про це у коментарі Gazeta.ua каже Юрій Моша, засновник компанії "Второй паспорт".

Він вже довго живе у США і знає, як простіше отримати візу. Наприклад, якщо при подачі на візу продемонструвати, що у вас є екстраординарні здібності, то шанси потрапити до США набагато вищі, каже він.

"Але не бійтеся: для цього не обов'язково бути лауреатом Нобелівської премії чи відомим на весь світ спортсменом. Загалом ця порада стане у нагоді тим, хто старанно працює у будь-якій сфері: у бізнесі, в спорті, мистецтві чи науці та може довести свої успіхи", — коментує експерт.

Для людей, які мають заслуги в роботі, існує віза O-1 та імміграційна програма EB-1. EB-1 підходить тим, хто розраховує потім отримати грін-карту. Якщо таких планів у вас немає, то підійде і тимчасова віза O-1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готичні собори і легенди про Жанну д'Арк: Руан вражає древньою архітектурою

Але треба пам'ятати, що грін-карта зобов'язує жити в США як мінімум півроку. Вона видається на 10 років з подальшим продовженням. В цілому, грін-карта не обмежена за дією. Згідно з вимогами, треба тільки міняти фотографію в обумовлений період. Крім того, людина, що має грін-карту, за п'ять років може претендувати на американське громадянство. Для цього треба здати нескладний іспит.

Юрій Моша уточнює, що в цілому з візи O-1 можна перейти на імміграційну програму EB-1. Але цього не можна зробити, вже перебуваючи в США. Причина — складність доказового процесу.

"Людині треба довести, що у неї були успіхи в своїй країні й що на новому етапі її життя вони не зменшилися, а у США він чи вона продовжували працювати за фахом, публікувалися в пресі, наприклад, або випускали наукові статті. Тобто, якщо людина отримала візу і пішов працювати на посаду, не пов'язану з її екстраординарністю, то потім вже отримати EB-1 точно не вийде", — пояснює експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали ТОП-10 країн для бюджетної відпустки

Крім того, додає він, зараз O-1 легко отримати, а EB-1 на сьогоднішній день знаходиться в певному "блоці" через велику чергу. Люди чекають ще з вересня 2018 року, тому багато хто йде іншим шляхом: спочатку отримують робочу візу, а потім вже працюють над грін-картою.

Зараз ви читаєте новину «Українцям дали поради, як простіше отримати візу до США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути