вівторок, 21 січня 2020 12:50

Готичні собори і легенди про Жанну д'Арк: Руан вражає древньою архітектурою
25

Фото: Олег БОЖКО

Багато українців мріють побувати у Франції. Але чомусь їдуть частіше в Париж, ніж в інші міста. Проте кожне французьке місто — унікальне і цікаве. Наприклад, Руан, що знаходиться у регіоні Нормандія.

"Довго збиралася до Франції, а коли нарешті назбирала гроші на подорож, то поїхала досліджувати не тільки Париж, а й інші регіони. Побувала у багатьох містах Нормандії. Чи не найбільше вразив Руан. Думала, це невелике місто, а виявилося навпаки — одне із найбільших міст країни і центр цього регіону", — каже Gazeta.ua киянка Ангеліна Руденко.

Автор: Олег БОЖКО
 

В Руан часто їдуть туристи з інших західних країн — Німеччини, Бельгії, Швейцарії. Українців в цьому регіоні Франції менше, каже дівчина.

"Може це тому, що про ці місця у нас мало знають. Але побачити там можна багато чого. Найбільше в Руані вразив місцевий центральний собор. Його вважають головним символом міста, там проводять багато екскурсій різними мовами. На екскурсію я вже не встигла, але вдалося побачити його зсередини. Досі під враженням від його краси", — розповідає дівчина.

Автор: Олег БОЖКО
 

Готичний собор Нотр-Дам в Руані збудували ще у 12 столітті. В хоровій його частині поховане серце Річарда Левове Серце — короля Англії та герцога Нормандії. Попри те, що звели собор багато століть тому, він перебуває у доброму стані. Поряд із собором є центр туризму, де можна безкоштовно взяти карти міста, запитати поради щодо місцевого транспорту, тощо.

Автор: Олег БОЖКО
 

Місто Руан широко відоме подіями, пов'язаними із Жанною Д'арк — національною героїнею Франції, яка походила із селянської родини і очолила французькі війська у Столітній війні. У місті є музей Жанни д'Арк та церква Святої Жанни д'Арк.

"У 1431 році на площі, яка поряд із цим музеєм, Жанну д'Арк спалили у вогнищі. Прочитала десь, що прах Жанни нібито розвіяли над Сеною. Екскурсовод розповіла легенду про те, що серце дівчини вогонь не торкнувся. Тоді її визнали святою. Місце, де її спалили, позначене хрестом, який виклали з п'яти кам'яних плит. Лінія з білих каменів на площі позначає місце, де знаходилися на той час трибуни суддів", — каже туристка.

Автор: Олег БОЖКО
 

Також в самому центрі є 35-метрова вежа Жанни д'Арк. Це єдине, що залишилося від старого Руанського замку.

У місті надзвичайно багато соборів та церков. Також є красивий Астрономічний годинник. Його створили ще у 14 сторіччі. Їх встановили над аркою, що перекинута через красиву вулицю. Годинник давно став однією із найпопулярніших пам'яток міста.

Автор: Олег БОЖКО
 

Любителі музеїв не будуть розчаровані: в місті є музей виробів із заліза, художній музей, музей місцевої кераміки та інші.

Руаном добре гуляти й без роздрукованої карти, каже Ангеліна. Можна годинами ходити красивими вуличками, зазирати у сувенірні лавки, а тоді піднятися на пагорб Сент-Катрін, звідки відкривається вид на місто, радить вона.

Автор: Олег БОЖКО
 

"Кава в Руані коштує в середньому 3 євро, а от обід у пристойному закладі обійдеться недешево. Я бачила ціни не менш як у 30 євро. Тому вирішила купувати їжу у звичайних магазинах. До ресторанів не ходила зовсім, а у кафе тільки пила каву. Тоді можна добре зекономити. Взяла їжу з собою, погуляла містом, а тоді залізла на пагорб, відпочила там і перекусила", — каже вона.

Автор: Олег БОЖКО
 

Зараз ви читаєте новину «Готичні собори і легенди про Жанну д'Арк: Руан вражає древньою архітектурою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути